"The Mauler" dras med ryggproblem

Publicerad:
Foto: Lasse Allard

Träningslägrets nya fokus: rehab.

En öm och stel rygg gör att Alexander "The Mauler" Gustafsson inte kan träna lika hårt som han önskar.

– Läkaren säger att smärtan ska försvinna, så just nu kan vi bara avvakta, säger managern Tomas Ghassemi.

Efter förlusten mot Anthony Johnson på Tele2 Arena funderade Alexander Gustafsson på runda av karriären som UFC-fajter. Det var först – efter en längre period utan någon större motivation – när han tackade ja till matchen mot Glover Teixeira i Berlin den 20 juni som han hittade drivkraften till att börja träna igen.

Men då sade ryggen stopp.

– Han fick ont efter ett träningspass och sedan stelnade ryggen till ordentligen dagen efter. Läkaren har sagt att det inte ska vara något långvarit. Det enda Alex måste göra nu är att hålla igång, han kan inte vare helt still, säger managern Tomas Ghassemi.

Inte orolig för matchen

Någon fara för matchen ska det inte vara i dagsläget men Ghassemi säger att tiden börjar bli knapp.

– Det är absolut inte tal om att han inte ska gå matchen. Vi har som målsättning att Alex ska bli för "fit for training" så fort som möjligt. Men han skulle ha varit fräsch förra veckan, för en månad sedan och nu måste vi göra det bästa av situationen, säger han.

– Var är vi nu... Det är sju, åtta veckor kvar till fajten. Det är en fem ronders fajt och det behövs tio veckors uppbyggnad. Men jag hoppas fortfarande och är positiv.

"Bästa vården"

Den stela och ömma ryggen gjorde att Alexander Gustafsson inte kunde åka till Berlin för förra veckans pressevent. I samband med den inställda resan informerades UFC om svenskens status och omgående ville organisationen hjälpa till med rehabiliteringen.

– De vill att han ska få den bästa vården som möjlig och hjälper oss med alla deras experter. De säger inte att han måste gå matchen, de vill bara att han ska må bra och vara i toppform när det är dags för match, säger Tomas Ghassemi.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN