Guldhjälten nära ny succé

SPORTBLADET

Bom fällde Bengtsson

Guldhjälten från EM i Madrid, Rolf-Göran Bengtsson, var på söndagen nära en ny succé. Denna gång i världscuphoppningen i Oslo.  

Men en bom föll – och istället blev Angelica Augustsson bästa svensk.

– Jätteskönt att plocka poäng så här i början, säger hon om sin sjätteplats.

Säsongens världscuppremiär i Oslo blev ett nytt styrkebesked av svensk hoppsport. Tre av fyra ryttare från EM-laget var på plats och två gick till omhoppning i hård konkurrens.

Rolf-Göran Bengtsson red för seger och inget annat och la in turbon på Casall La Silla från steg ett. Tiden blev den överlägset snabbaste, 34.12 sekunder mot vinnarens 34.63.

Hade Casalls ena framhov bara kommit upp ett par centimeter högre över näst sista hindret hade det blivit en helt suverän seger. 

– Jag tog en snäv sväng och vi kom lite för nära. Men med lite tur hade det blivit riktigt bra. Nu blev det fortfarande bra, men jag blev dock bara tia, säger Rolf-Göran.

Angelica Augustsson på EM-hästen Mic Mac du Tillard satsade på säkerhet.

– Min plan var att ha en bra galopp hela tiden, inte göra några chansningar, att gå nolla och relativt snabbt, säger hon.

Strategin höll och Mic Mac, för dagen ganska lugn, hoppade lätt och säkert.

Nästa helg väntar världscupomgång nummer två i Helsingfors för det 24-åriga stjärnskottet från Kungsbacka som i februari i år tog en oförglömlig skrällvinst i världscupen i Göteborg.

– Helst skulle jag vilja rida fyra omgångar i år och självklart vill jag till Göteborg , säger Angelica.

Rolf-Göran Bengtsson, nybliven tvåa på världsrankningen, tog en världscupseger förra säsongen och slutade på plats 21 i finalen.  Denna säsong räknar han med att rida tio av 13 omgångar.   

Tredje svenska ryttaren i Oslo, Malin Baryard-Johnsson, gjorde en snygg runda i grundomgången på sin EM-häst Tornesch men fick ett lätt nedslag. Det räckte till plats 25.

Även hon rider i Helsingfors.

Schweizaren Pius Schwizer på Carlina vann i Oslo medan tysken Phillip Weishaupt och Souvernir tog hand om andraplatsen.

Sista omgången av Europaligan går i Göteborg i slutet av februari.  De 18 bästa får rida finalen i holländska den Bosch i apr

ARTIKELN HANDLAR OM

Ridsport