Här är svenskarna som dragit in flera miljoner – på poker

Se hela listan här

Här är svenskarna som tjänat miljoner på poker.

Den bäste av dem alla: Christer Björin, 63 år.

– Jag tycker fortfarande att det är väldigt roligt, säger han.

De flesta svenskar ser poker som en rolig hobby, där en vinst på 500 kronor är en succé. Men så finns det dem som tänker större – och lyckas. Statistik från sajten thehendonmob.com visar vilka svenskar som lyckats bäst vid pokerborden. Och det finns en man som ingen är i närheten av – Christer Björin.

Har vunnit 31 miljoner kronor

Under sin långa karriär har han vunnit hisnande fem miljoner dollar, över 31 miljoner kronor räknat på dagens valutakurs. Och det är inte gamla meriter som tagit  honom till toppen. 63-åringen är den europé som med flest  WSOP-cashar någonsin, 59 stycken, och utsågs 2010 till Sveriges bäste pokerspelare.

Tidigare i juni slutade han dessutom tvåa i en sidoturnering i poker-VM och fick över 350 000 kronor i vinstpengar.

– Jag tycker fortfarande att det är väldigt roligt, det är min största motivation och annars hade jag inte spelat. Men ibland kan jag känna mig lite gammal, berättade han i en intervju med Sportbladet Poker tidigare i år.

Vann WPT-finalen

Men Christer är långt ifrån den ende svensk som vunnit miljoner på poker. Totalt finns det 122 spelare som vunnit över en miljoner vid olika turneringar världen över.  Martin De Knijff, 39 år, är en av dem.

2004 vann han WPT-finalen i Las Vegas och kammade hem 2,7 miljoner dollar, då cirka 21 miljoner kronor. Sedan dess har resultaten uteblivit, men han är fortfarande tvåa på thehendonmob.com:s Sweden All Time Money List.

Fyra på listan är Sportbladets förre krönikör William Thorson. Totalt har han spelat in nära tre miljoner dollar.

”Dags att bli vuxen”

Men trots de gigantiska vinstsummorna planerar  27-åringen inte att fortsätta storsatsa på pokern. Just nu jobbar han som ambassadör för Svenska Spel och vill leva ett lugnare liv.

–  Jag är extremt trött på alla hotellnätter och det livet jag levt de senaste åren. Det är dags att bli vuxen och skaffa mig en tryggare tillvaro. Att spela pokerturneringar är inte det enda man behöver göra, sa att till Sportbladet i en tidigare intervju.

Jonas Blomquist/Minimedia

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN