Wozniacki tror på svensksuccé

Publicerad:

”Sofia spelade jättebra”

Foto: BILDBYRÅN

BÅSTAD. Svensksuccé i Swedish Open.

Och Johanna Larsson, 22, och Sofia Arvidsson, 27, får stöd av Caroline Wozniacki.

– Båda har en bra chans att gå vidare, säger superstjärnan till Sportbladet.

Johanna Larsson gjorde en stark insats mot ryskan Vera Dushevina på centercourten i Båstad i går eftermiddag och vann med 6-7, 6-2, 6-2.

– Jag spelade bra och det mesta fungerade, speciellt serven och backhand. Fantastiskt kul att vara i kvartsfinal här på hemmaplan. Och nu är vi dessutom två svenskor som är vidare. Det händer inte varje dag, säger hon.

Caroline Wozniacki tvingades bryta matchen mot Sofia Arvidsson vid ställningen 6-2, 0-1. En axelskada satte stopp för jättefavoriten från Danmark.

”Svårt att vara glad”

– Kan man nu säga att man slagit en världsetta? Ja, det kan man väl, säger Halmstadtjejen och skrattar.

– Jag spelade 100 gånger bättre än i går och det tar jag med mig till kvarten. Men jag och Caroline är ganska goda vänner så jag har svårt att vara glad över hennes olycka, fortsätter Arvidsson.

Caroline Wozniacki, som hoppas komma tillbaka till Båstad nästa år, hyllar svenskorna.

– Sofia spelade jättebra och har goda möjligheter i turneringen. Även Johanna gjorde en bra match i dag, så vi får se hur det går för dem, säger Wozniacki till Sportbladet.

”Slår skitbollar”

Strax efter lunchtid i dag ställs Johanna Larsson mot Lourdes Domínguez Lino. De möttes i Australien tidigare i år och då vann spanjorskan.

– Hon spinner bollen jättejättemycket, så det gäller att inte tappa baslinjen. Det kommer att bli tufft, men jag är i bra form, säger Larsson.

När den matchen är färdigspelad ska Sofia Arvidsson försöka slå ut María José Martínez Sánchez, som vann över Wozniacki i finalen 2009 i Båstad. En minst sagt lurig spelare.

– Hon kör med många stoppbollar och slicar mycket. Skitbollar helt enkelt, säger Arvidsson.  

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN