Tränaren: ”Jag tar på mig ansvaret”

SPORTBLADET

Hammarbys Jesper Eriksson är rasande efter att ha fått handen sönderslagen av Joakim Svensk.

19-åringen vill dock inte kommentera händelsen.

– Jag tar på mig ansvaret för mina spelare. Det är upp till mig att se till att det inte ska upprepas, säger Edsbyns tränare Peter Thörnberg till Sportbladet.

Foto: FOTO: SCANPIX
Peter Thörnberg.

Det var efter en hörnretur som slaget kom. Jesper Eriksson var på väg att hämta bollen när Joakim Svensk slog klubben över handen på Bajenspelaren.

Det slutade med gips och Erikssons säsong är över.

– Jag har hört ryktesvägar om det. Jocke åkte ut för ett slag på kanten, men om det var den situationen vet jag inte. Men hans utvisning var rätt, säger Edsbyns tränaren Peter Thörnberg.

– Jag kan aldrig tänka mig att Jocke slog sönder handen med flit, han träffar nog klantigt. Jag känner inte igen Jocke i det beteendet.

”Det sas fulare saker”

Efter slaget ska Eriksson ha frågat Svensk varför han slog honom över handen. Då ska Edsbyn-spelaren ha bett honom hålla käften.

– Det där vet jag ju inget om. Men det sas fulare saker mellan spelarna under matchen, det händer i stridens hetta. Och om man säger så i en situation där Jesper skadar sig kan man tolka det som dåligt.

– Jocke är ung och och oförstående. Därför bad han nog inte om ursäkt.

”Tar ansvar för mina spelare”

– Jag tar på mig ansvaret för mina spelare. Det är mitt ansvar, det är upp till mig att se till att det inte ska upprepas.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy