”Kimi Räikkönen klar för F1 igen”

Av: Anna Andersson

Publicerad:

Rapporteras vara klar för Williams

Återvänder du, Kimi?
Återvänder du, Kimi?

Kimi Räikkönen är klar för F1 2012.

Han ska köra för Williams.

I alla fall enligt snacket i Indien.

I helgen är det premiär för Indiens F1-lopp, men inför tävlingen handlar det mesta om en världsmästare som lämnat F1 för rally-VM. Det sägs att Kimi Räikkönen redan är klar för Williams 2012.

Kan tänka sig att återvända

Ända sedan Kimi Räikkönen lämnade F1 2009 så har det funnits rykten som säger att han ska komma tillbaka. I fjol förhandlade han med Renault och under hösten har han varit på besök i Williams fabrik. Det har hans manager bekräftat.

Nu pratar han själv om att han kan tänka sig att återvända, även om han inte får köra en bil som kan vinna mästerskapet.

– Självklart vill du alltid ha en vinnarbil, men som vi sett i år så är det bara ett team som har en sådan, säger Kimi Räikkönen till F1-Racing.

”Ersätter Barrichello”

Där kommer han inte att ha någon chans 2012 eftersom stallet har kontrakt med den dubble världsmästaren Sebastian Vettel till 2016 och Mark Webber över nästa säsong.

– Ibland är det så att ett team får till en fantastisk bil, andra år är det betydligt svårare. Skillnaden mellan en bra och en dålig bil är hårfin och det enda du kan göra är arbeta med materialet.

Williams ska köra med motorer från Renault nästa år, det är samma motorer som Red Bull använder sig av och enligt PlanetF1 har Kimi Räikkönen redan skrivit på för teamet. Han ska ersätta Rubens Barrichello.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN