Sportbladet Poker signar ”DÖDARN”

SPORTBLADET

Legendaren Robert Lux är klar för Superbloggen

Sportbladet Pokers superblogg är fullbordad.

Den fjärde och sista pusselbiten är ingen annan än Robert "DÖDARN" Lux – legendarisk spelare och skribent som nyligen gjort comeback efter en tid i pension.

Med ett nyskrivet proffskontrakt i ryggen och Sveriges största pokerblogg som instans har han målsättningen klar: Att ge Superbloggens läsare Sveriges bästa poker

– Ett utmärkt forum för oss att tillsammans strukturera fram Sveriges bästa lektyr, säger han.

Foto: comeon
Robert "Dödarn" Lux är klar för Superbloggen på Sportbladet Poker.

Robert Lux, mer känd som "DÖDARN", räknas av de flesta som tidernas bästa svenska pokerskribent efter den legendariska "Dödarns dagbok" i Poker Magazine.

För ett drygt år sen försvann han från pokerscenen helt, både som spelare och skribent, för att nyligen göra comeback med ett nyskrivet proffskontrakt i ryggen. Nu tar han även skrivandet till en ny nivå. I Superbloggen på Sportbladet Poker får "DÖDARN" Sveriges största pokerpublik vilket är precis vad han förtjänar.

– Jag bugar och bockar och det känns för jeffla fint att vara ombord. I sällskap av dessa tre vassa pennor tänker jag snappa upp nya infallsvinklar och skrivsätt och dra ett ännu längre strå till pokerstacken än jag någonsin klarat av på egen hand. Det är sannerligen inga stolpskott jag hamnat hos, utan tre av rikets snirkligaste handstilar. Ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag att Superbloggen endast innebär fördelar. Fördelar för mig, fördelar för Superbloggen och fördelar för läsarna. Förbered er på en högre växel.

Berätta lite om dig själv, för dem som inte känner till dig. Vem är du? Vad gör du?

– Jag är en före detta professionell online cash game-spelare med $10-20 som bas som, efter ett års paus, nu gjort comeback såväl gällande skrivandet som spelandet. Jag är stolt sponsrad av ComeOn! och reser världen runt på de tunga och välkända pokerturneringarna (EPT:er, WPT:er, WSOP). Hela året kommer att präglas av en mängd turneringar och en ännu större mängd bloggande, både här på Superbloggen, men framförallt på min pokerblogg på ComeOn (http://blog.comeon.com).

– Jag skriver mycket om poker. Förut skildrade jag livet som professionell onlinespelare i dagboken. Numer skildrar jag livet som sponsrad liveturneringsspelare. Läsarna får följa mig i min vardag, i med- och motgångar och i mina turer runt om i världen. Mitt skrivsätt kan beskrivas som ohämmat.

Du har redan nått legendarstatus i pokerkretsar för ditt skrivande. Vad vill du uppnå med det här projektet?

– Först och främst avser jag nå min högsta möjliga skrivnivå och var hellre kan uppnå detta än i detta eminenta sällskap? Vi har redan lovat varandra att stötta och utveckla varandras skrivande. För det andra har jag hittills bara nått ut till en del, kanske nischad typ av läsare. Via Superbloggen ges möjligheten att nå ut till ofantligt många läsare, varpå jag hoppas snappa upp ytterligare en drös med stammisar. För vad vore en blogg utan läsare, och vad vore en bra blogg utan bra läsare?

Vad kommer du att skriva om?

– Jag kommer att tugga på om allt jag anser vara läsvärt (pokerrelaterat främst förstås) men framförallt skildra det nya liv och den vardag som ComeOn gett mig i form av sponsrad liveturneringsspelare. Det nya livet skiljer sig på många vis från mina cash game-dagar, vilket även präglas i mina texter. Jag är en annan människa idag än jag var när jag skrev DÖDARNS dagbok och bläcket i pennan är giftare än någonsin förut. Likaså kommer jag att skriva om pokerrelaterade ämnen som intresserar mig och som på något långsökt vis kan påverka läsaren, antingen genom att väcka en tanke eller att locka till skratt. Eller hånskratt.

Hur ser du på att dela blogg med Simon "Dybban" Lindell och Jens Jadbäck och nytillskottet Sofia "welllbet" Lövgren?

– De är alla välkända och mycket skickliga pokerskribenter och eftersom vi jobbar mot ett gemensamt mål ser jag dem som kollegor och stöttepelare, inte som konkurrenter. Jag tror att Superbloggen är ett utmärkt forum för oss att tillsammans strukturera fram Sveriges bästa pokerläsning.

Vilka bloggar följer du själv?

– Vanliga bloggar följer jag inga alls. Onischade bloggar eller modebloggar har aldrig varit min melodi. Vad pokerbloggar beträffar så läser jag sporadiskt vad jag snubblar över på vägen, men jag följer ingen kontinuerligt. Den enda jag kollar med jämna mellanrum är min nära pokervän Oskar Silows skrifter. Det blir annorlunda när man känner vederbörande, för om man inte ses så ofta är det ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om den andres yrkesliv.

Du gjorde nyligen pokercomeback efter en tids uppehåll. Vad har du för mål?

– Då jag känner att min nuvarande spelstil lämpar sig utmärkt för just turneringsspel är min ambition att arbeta upp min turneringsnivå och förhoppningsvis bevisa för pokersverige och mig själv att jag är här för att stanna. Sen vill jag förstås klonka pengar också. Jag har en dyr livsstil och den finansierar inte sig själv.

Till sist, varför "DÖDARN"?

– Jag ville ha ett nick med tyngd och attityd utan att det blev vräkigt. Döm själva. DÖDARN är en stor del av mig själv och jag är stolt över mitt aliasval.

Här kan du läsa DÖDARNS premiärinlägg

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker