”60-åriga damer slår barn för att nå Petter”

SPORTBLADET

Nära vännen om det sjuka intresset kring Northug

Pressen är enorm på Petter Northug inför hemma-VM i veckan.

Nu berättar hans serviceman och nära vän om hysterin i Norge kring superstjärnan.

– Damerna mellan 40 och 55 är de sjukaste. Det är verkligen obehagligt, säger Eirik Myhr Nossum till norska VG.

Petter Northug ska bli VM-kung i Holmenkollen – det är det enda som gäller i ögonen på det norska folket. Nu berättar nära vännen och servicemannen Eirik Myhr Nossum om den totala Northug-hysterin som pågår i Norge.

”Det är obehagligt”

Myhr Nossum har själv blivit ett känt ansikte i Norge på grund av hans nära vänskap med skidstjärnan och det har gått så långt att 25-åringen tvingats stänga sin privata Facebook-sida efter att horder av fans försökt nå Petter via honom.

– Damerna mellan 40 och 55 är de sjukaste. Det är verkligen obehagligt. Jag törs nästan inte läsa meddelanden från dem, säger Myhr Nossum till VG.

Går du och Petter på fester tillsammans?

– Ja, det gör vi, men i stort sett bara privata tillställningar. Sist vi skulle ta oss från mig till centrala Oslo skulle alla på spårvagnen sitta i hans knä och ta bilder. Och det är inte barnen som är värst: De mellan 40 och 60 slår ner ungar för att komma fram till Petter, säger Myhr Nossum.

Lider av hysterin

Den nära vännen är även serviceman till Northug och åker med på många tävlingar. Han säger att han ser hur stjärnan lider av hysterin.

– Han trivs väldigt bra när han är själv. Jag märker att han blir trött av alla de som följer efter honom överallt. Är det någon jag skulle kunna se stängas in i en tom fängelsecell utan lampor, dator eller mobil i 14 dagar och komma ut opåverkad så är det han.

ARTIKELN HANDLAR OM