Hånen från Norge: ”Var på tiden...”

avAndreas Käck, Per Bohman

SPORTBLADET

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se

PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Två OS-guld för svenskorna.

Då konstaterade norskorna följande.

– Det är väl på tiden… Det har ju varit norsk dominans så det är väl bra att någon kommer och ger oss lite fajt, säger Maiken Caspersen Falla.

Svenskorna har inlett OS i stor stil: två OS-guld av två möjliga inom längden. Norge har stannat vid två silver. Har Sverige gått om värsta rivalen nu?

Njae, menar Maiken Caspersson Falla (silver i sprinten), som tycker att det är väl långt att gå när Sportbladet ställer frågan.

”Var väl på tiden”

Ni har två silver, men Sverige har två guld…

– Det är väl på tiden… Det har ju varit norsk dominans så det är väl bra att någon kommer och ger oss lite fajt, så det inte bara är för oss att gå och hämta medaljerna… På VM i fjol tog vi hem rubbet, så det är bra att någon tar upp kampen med oss.

”Vill ha gulden själv”

Samtidigt är hon förstås klart missnöjd över den nuvarande valörfördelningen.

– Man vill så klart ha gulden själv. Men men, det här är bra för Sverige så vi får vara glada för deras skull. Sen får vi använda det här som motivation när vi är ute i de tyngsta elljusspåren framåt hösten sen. Sånt här går upp och ner. Man kan inte vara bäst hela tiden.

Satsar på revansch i stafetten

Tar ni revansch i teamsprinten?

– Ja, vi satsar på det. Det kommer bli väldigt spännande. Sverige hade ju två åkare i finalen i dag liksom… Och Stina går väldigt bra. Jag vet inte om Charlotte tänker köra men oavsett så kommer det att bli tuffa tag. Tror det blir den mest spännande teamsprinten på många år.

Marit Björgen har öppnat för att köra, vill du helst ha med dig henne?

– Hm... Svårt att säga, det är ju inte jag som tar ut laget. Men det låter som att Marit, Ingvild (Flugstad Östberg) och Heidi (Weng) gör upp om platsen så vi får väl se vem av dem som går bäst i 10 kilometer fritt sen.