”Våra polacker måste visa mer”

SPORTBLADET

Bajens världsmästare sågar lagkamraterna

Foto: KRÄVER BÄTTRING Bajens danske stjärna Nicki Pedersen var starkt kritisk mot sitt eget lag efter premiärförlusten. Den hårdsatsande nykomlingen föll stort mot Piraterna. "Det var fiaskostämpel över det här", sa Pedersen.

Bajen Speedway floppade i premiären.

Efter tävlingarna sågades Piotr Swiderski och Adam Skornicki av lagkamraten Nicki Pedersen.

- Ska vi till slutspel måste polackerna visa mer än så här, säger Pedersen.

Foto: Bajens grönvita förare hängde inte med Piraterna.

Den danske världsstjärnan har opererat bägge armarna efter segern i VM-premiären nere i Slovenien, och tvingades stå bredvid när Bajen debuterade i elitserien.

Efter en jämn inledning fick Pedersen se sina lagkamrater bli närmast förnedrade av Piraterna. Efteråt kapade han sina lagkamrater jäms med fotknölarna.

- Det var fiaskostämpel över det här. Det såg ut som ett seniorlag mot ett juniorlag, så här kan vi inte uppträda i elitserien, säger Pedersen.

Tuffast var han mot lagets polska förare, Piotr Swiderski och Adam Skornicki.

- De är inte bra i dag. De sover i starten och kör inte banan riktigt; båda två ligger för nära strecket i stället för att hålla ut i kurvorna, säger Pedersen.

Swiderski och Skornicki gjorde succé i allsvenskan i fjol. I går hade varken de eller övriga Bajenförare någon lyckad kväll.

- Alla är väldigt besvikna. Jag har rest mycket på slutet och jag kände mig lite trött. Kanske var det därför jag reagerade så sent i starten, säger Adam Skornicki.

"Jag är grymt besviken"

Nicki Pedersen var kritisk till hur du agerade.

- Klart jag inte är nöjd, men det är första gången för mig på den här banan och det kommer att bli bättre, säger Skornicki.

Till returmötet i Motala på tisdag ska Nicki Pedersen vara tillbaka. Då visar det sig hur viktig dansken är för Bajen.

- Ska vi kunna vända på det här krävs en rejäl uppryckning. Som vi uppträder i dag hade det inte hjälpt om jag hade varit med, säger Pedersen.

Bajens sportchef Per Jonsson har stuckit ut hakan ordentligt inför debuten i elitserien. Målet är slutspel och väl där ska Bajen gå för SM-guldet.

- Jag är grymt besviken över vad vi presterar, men tar inte tillbaka något av vad jag har sagt. Målet är fortfarande att vi ska ta oss till slutspel, säger Jonsson.

Hans Abrahamsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway