Här får Frankrike total avskildhet

Publicerad:
Uppdaterad:

Flyr till toppen av en glaciär – ser på film

segerreceptet - svetsa samman laget Förbundskapten Raymond Domenech har ett mål med lägret i Tigne – att få de franska stjärnorna att bli ett lag som håller ihop.
Foto: Scanpix/AFP
segerreceptet - svetsa samman laget Förbundskapten Raymond Domenech har ett mål med lägret i Tigne – att få de franska stjärnorna att bli ett lag som håller ihop.

Medan våra svenska stjärnor laddar i Visby väljer fransmännen mer extrema former.

Deras uppladdning sker på 3000 meters höjd.

Med filmen om Zidane i videon.

Det franska landslaget har sina familjer och flickvänner i Tigne dit landslagslägret är förlagt. Där tränar de som de flesta andra, men förbundskapten Raymond Domenech tar även till mer okonventionella metoder.

I går åkte laget, helt ensamma, utan varken fruar eller journalister, upp till en toppstation vid glaciären Grand-Motte.

Riktig teambuilding

Där på 3000 meters höjd över havet stängde de in sig, tittade på filmen om Zinedine Zidane som just haft premiär vid filmfestivalen i Cannes, och lärde känna varandra.

Allt för att Domenech ska känna sig säker på sammanhållningen i laget.

Men det var inte bara videotittande som stod på programmet. Grabbarna lirade också fot-tennis över nät där Thierry Henry påstås ha varit allra piggast. Och i dag väntar ännu en aktivitet. Efter att ha tillbringat natten på hög höjd ska fransoserna nämligen ge sig ut på en promenad på glaciären.

Raka motsatsen till Frankrikes lugn och tystnad utspelar sig runt Brasiliens landslag.

Nästan 45 000 biljetter har sålts till lagets träningar på den nybyggda arenan i Weggis i Schweiz.

Hotellet där laget bor är ständigt omringat av fans, trots att den lokala polisen har försökt stänga till området.

Parreira vill ha lugn

Hysterin har blivit så påtaglig att Brasiliens coach Carlos Alberto Parreira i går sa att landslagsledningen överväger att stänga träningarna.

- Vi vill ha lugn. Om något kommer i vägen, kommer vi att överväga förändringar, säger han till nyhetsbyrån AP.

Laget har redan valt ut en hemlig träningsanläggning om de skulle behöva fly festligheterna som har tagit över Weggis. Allt för att spelarna inte ska bli störda eller distraherade.

Läs fler VM-relaterade nyheter:

AnnaMaria Jansson

Publicerad: