Spela inte om du inte har tid

SPORTBLADET

Det kan vara svårt att slita sig från datorn.

Men det är svårt att spela bra vid stress.

Och det är en tell lätt att upptäcka.

Jag såg mig själv på Aftonbladet i går.

Jag kan garantera dig att jag inte tittade på mig själv bara för att tillfredställa mitt ego.

Nej, anledningen till att jag loggade in för att se vad som blev resultatet av mitt senaste besök i Sverige var för att få inspiration.

Det mesta av det som stod i texten förstod jag naturligtvis inte men video-klippen är på engelska. Det förstår jag?

Det finns ett klipp med mig Greg och Chris där vi ger råd till nybörjare. Många visa ord från visa män.

Ärligt talat, med våra gemensamma erfarenheter klarar vi att summera de mest viktiga sakerna att tänka på när du är nybörjare.

Kärnan i min filosofi

Men jag skulle verkligen vilja lägga till en sak till den specifika intervjun. Det hör ihop med det jag sa om att ha roligt – spela inte om det inte är roligt där och då.

Det är själva kärnan i min pokerfilosofi, även om jag måste erkänna att jag själv har spelat vid tillfällen när jag inte hade roligt. Och förlorade.

Det jag vill lägga till, och det är särskilt sant för dem som mest spelar online – spela inte om du inte har tid.

Om du vet att du borde göra någonting annat; att du inte har hjälpt ditt barn med hemläxan, inte har tillbringat tillräckligt med tid med din familj eller om du förväntas göra något annat – då har du antagligen inte speciellt roligt när du spelar.

Och jag tror dessutom att du inte spelar så bra som du kan. Vilket i min bok är lika med – spela inte.

Jag vet att det kan vara svårt att slita sig från datorn ibland även fast du vet att du borde. Du tycker att du spelar ok men sitter och oroar dig för tiden som försvinner i väg.

Men sanningen är att stress är en av de enklaste tells som finns att se när du spelar online. Det är lätt att se när din motståndare vill avsluta spelet – speciellt när du spelar heads up. Syn och fold kommer snabbt.

Du får det irriterande ”zzzzzz” i chatrutan från din motståndare när du tar dig tid och tänker igenom dina beslut. Och det är då du vet att du har honom.

Varje torsdag turas de tre senaste årens pokervärldsmästare – Joe Hachem, Greg Raymer, Chris Moneymaker – om att skriva en krönika i Sportbladet. Alla tre spelar poker för Pokerstars.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker