Björkmans svit bruten – krafterna tog slut

SPORTBLADET

”Jag tog slut i benen”

Efter åtta matcher och 18 set i följd så föll Jonas Björkman.

Olivier Rochus vann kvartsfinalen i Stockholm Open med 1–6, 7–6 (7–3), 6–2.

– Jag tog slut i benen, summerade svensken.

Segersviten som Björkman började i DC-matchen mot Indien fick sitt slut på fredagen. Men i första set såg 33-åringen fortfarande oövervinnerlig ut. Björkman hade breakbollar i belgierns samtliga servegame och verkade vara på väg mot ännu en seger utan setförlust. Men efter att ha säkrat setseger nummer 18 i rad började krafterna att tryta i andra set. Rochus bröt och Björkman tvingades till akrobatiska övningar för att rädda två setbollar; svensken sprang bland annat upp en lobb och slog ett slag mellan sina egna ben med ryggen mot nätet. Trots konstslaget gick setet till Rochus efter tiebreak.

– Jag spelade inte som jag ville på några bollar i tiebreak. Jag missade några enkla volleys, menade Björkman.

Svensken har fått ett svårt spelprogram i hemmaturneringen, Björkman fick gå in i Stockholm Open först på onsdagen och har även spelat dubbel tillsammans med Thomas Johansson. Efter en tät tvåsetare mot Mario Ancic på torsdagskvällen blev det ändå tidig match på fredagen mot femteseedade Rochus.

– Med facit i hand så fick jag ett för tufft spelprogram, jag hann inte återhämta mig efter matchen mot Ancic. Krafterna tog slut både i höger ben och i vänster ben mot Rochus. När jag torskade tiebreak i andra set förstod jag att det skulle blir svårt att komma tillbaka.

Rochus vann enkelt avgörande set med 6–2.

Björkmans svit var därmed bruten, det stannade vid åtta matcher och 18 set i följd.

Sedan tog krafterna slut.

Fakta: Jonas Björkman segersvit bruten

Lars Markusson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis