Motorsport

Loeb tog fjärde raka segern

SPORTBLADET

I utklassningsstil

Världsmästaren Sebastian Loeb kör i en klass för sig i rally-VM. Fransmannen tog sin fjärde raka seger i årets VM-serie då han vann Turkiets VM-rally – och han gjorde det i utklassningsstil.

Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb.

Redan inför sista dagen hade Loeb rattat till sig en ledning på över en minut. På söndagen kunde han i lugn och ro styra sin Citroen till seger med nästan en minut före sin närmaste konkurrent, norrmannen Petter Solberg.

Solberg gick en nordisk kamp med finländaren Marcus Grönholm om andraplatsen. Grönholm var två sekunder snabbare på sista etappen, men Solberg höll undan med 15,7 sekunders marginal.

Efter sju VM-lopp i år leder Loeb på 55 poäng, Solberg har 42 och esten Markko Märtin 38. Loeb har vunnit fem av årets VM-deltävlingar, Solberg de övriga två.

Per-Gunnar Andersson tog en överlägsen seger i juniorklassen. 25-åringen från Årjäng vann med över sju minuter före turkiske tvåan Ercan Kazaz. Klassen ingick inte i junior-VM i år. En tidig punktering kostade en minut, annars gick det som på räls för Andersson. Han slutade på 19:e plats totalt.

TT-Sportbladet (websport@aftonbladet.se)

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport