Efter tunga tiden – sköt tre mål: ”Majestätiskt”

avJonas Gustavsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Jesper Sankell (arkivbild)

MULLSJÖ. Sjuk, petad och en tung vecka av personliga skäl.

Med den bakgrunden sköt Jesper Sankell tre mål mot moderklubben Mullsjö och ledde Växjö till femte raka segern.

– Det här känns overkligt, säger Jesper Sankell.

Växjö vann rivalmötet mot Mullsjö med 9-4.

Segerrycket kom i den andra perioden där Växjö sköt tre mål på en knapp minut, och vände 2-3-underläge till 5-3-ledning.

Jesper Sankell sköt tre av målen och var en av de stora hjältarna.

Hans lycka var total.

Efter 7-3-kassen i tredje perioden, ett mål som stängde matchen, sprang han ut i båset och omfamnade coachen Niklas Nordén.

Det fanns en anledning till den kramen.

Det handlade inte om att han sänkte moderklubben Mullsjö. 

”Haft en tuff vecka”

– Jag har haft en tuff vecka i livet av olika anledningar och jag vill inte gå in på det mer än så. Det handlar bara om personliga saker, säger Jesper Sankell.

– Det känns overkligt att göra hattrick mot Mullsjö med tanke på det. När man tror att man absolut inte ska kunna leverera så lyckas man med det, jag är otroligt stolt. 

Sankell har haft en tuff säsongsstart.

Han fick kliva av matchen mot Kalmarsund på grund av sjukdom, han blev petad en period mot Helsingborg och kommer alltså från en tuff vecka på det privata planet.

– Hade någon sagt att jag skulle göra hattrick mot min moderklubb idag så hade jag nästan klappat till den personen för det fanns inte på kartan, säger 25-åringen.

”Det är majestätiskt gjort”

Niklas Nordén hyllade hattrickskytten efteråt.

Speciellt hans psyke.

– Det som Jesper Sankell gör i den här matchen är en av de största grejerna en idrottsman kan göra. Jag blir nästan rörd av det, säger Niklas Nordén och fortsätter:

– Ibland kan man inte säga allt i media, men den vecka och den helg som han har haft och gör detta... det är sjukt. Allt handlar inte om innebandy, han har haft en tuff tid men det han gör idag är majestätiskt.

Segern mot Mullsjö innebär att Växjö alltjämt är obesegrade den här säsongen.

– Det går inte klaga på inledningen. Det är något speciellt med det här laget och vi vill verkligen vinna för varandra, säger Sankell.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM