Nästa EM-seger för Mick Schumacher i Formel 3

F1-stallet Ferrari hyllar Michael Schumachers son

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Ny EM-seger och Michael Schumachers son Mick hyllas av F1-stallet Ferrari
Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
Ny EM-seger och Michael Schumachers son Mick hyllas av F1-stallet Ferrari

Ännu en seger för Mick Schumacher.

Nu leder han EM - och imponerar på Ferrari.

– Hur kan man säga nej till ett sådant namn? undrar F1-teamets chef.

Under hösten har Michael Schumachers son Mick tagit över kommandot i EM i Formel 3. Han vann sitt första lopp på belgiska Spa i somras, på den bana som var hans pappas absoluta favorit och under den förra tävlingshelgen på Nürburgring vann han samtliga tre lopp.

I dag körde 19-åringen in ännu en seger från pole position på Spielberg i Österrike.

– Jag är glad över att det fungerade så bra både när det var blött på banan och när det torkade upp. Dessutom är jag glad över att jag leder mästerskapet, säger Mick Schumacher efter segern.

Den vinsten gjorde att han tog över ledningen i EM i Formel 3 och intresset för honom är stort, även hos Ferrari som körde in fem VM-titlar i F1 tillsammans med Michael Schumacher.

– Hur kan man säga nej till ett sådant namn i Maranello?, säger Ferraris teamchef Maurizio Arrivabene enligt motorsporttotal.

– De senaste resultaten har varit riktigt bra och jag önskar verkligen att han får en fantastisk karriär.

F1-teamet Ferrari följer för Mick Schumacher

Mick Schumacher har vunnit sju lopp i Formel 3 den här säsongen och när fem lopp nu återstår har han passerat F1-teamet Red Bulls juniorförare Dan Ticktum i toppen av tabellen.

Grabben visar plötsligt att han har Schumachers gener, säger den tidigare F1-föraren Gerhard Berger till Sport Bild.

Var Mick Schumacher fortsätter sin karriär är inte klart, det mesta tyder på att han följer sitt team Prema till Formel 2. En EM-titel skulle dock ge honom det antal poäng som krävs för att han ska få en superlicens och möjligheten att köra F1 - och det skulle också tvinga Red Bull och Toro Rosso att tänka om. En andraplats i EM räcker inte för att deras juniorföraren Ticktum ska få licens att köra F1 2019.

EM i Formel 3 fortsätter med ytterligare två lopp i Österrike under morgondagen och Mick Schumacher har pole position i båda två.

De tre finalloppen avgörs sedan på Hockenheim i Tyskland den 13 till 14 oktober.

Publicerad:

LÄS VIDARE