Serena Williams klär av sig naken för bröstcancer

avSimon Norberg

Serena Williams, 37, har slängt kläderna.

Instagram har stjärnan lagt upp ett klipp där hon naken sitter och sjunger till tonerna av av Divinyls ”I touch myself.”

Detta för att öka medvetenheten kring bröstcancer.

Efter att Serena Williams i september i fjol födde sitt första barn vårdades stjärnan för svåra komplikationer efter det att dottern fötts med akut kejsarsnitt.

”Jag var nära att dö när min dotter Olympia föddes", skrev den 37-åriga tidigare världsettan i en kolumn för CNN tidigare i år.

Vill påminna kvinnor

Efter finalförlusten i US Open för en månad sedan går nu 36-åringen ut i en bröstcancer-kampanj för att öka medvetenheten om sjukdomen.

På sin Instagram slänger stjärnan kläderna när hon sitter naken och sjunger ett par toner av Divinyls låt ”I touch my self” från 1991.

– Det här är utanför min komfortzon, men jag vill göra det här eftersom det är ett stort problem som påverkar alla kvinnor oavsett färg över hela världen. Tidig kontroll är nyckeln – det räddar så många liv. Jag hoppas det här hjälper att påminna kvinnor om det, skriver hon intill videon.

Anledningen är en förberedelse inför oktobermånad som tillägnas bröstcancer.

Serena Williams har gått samman med I Touch Myself Project, vilket instiftades 2014 efter att sångaren av Divinyls, Chrissy Amphlett, dog i bröstcancer.

Nu vill de påminna kvinnor om att kontrollera sina bröst.

ARTIKELN HANDLAR OM