Mattsson gör comeback efter dotterns födsel

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

HELSINGBORG. I början av november födde hon dottern My, men redan till helgen är Sofia Mattsson tillbaka på brottarmattan.

OS-medaljören gör tävlingscomeback på SM i Stockholm.

”Tanken är att jag och mitt fighting face ska inta mattan igen till helgen”, skriver Mattsson på Instagram.

28-åriga brottaren Sofia Mattsson har två händelserika år bakom sig.

Gällivaretjejen vann ett överlägset EM-guld, hennes femte, i mars 2016.  Bara några veckor inför det stora målet, OS i Rio, åkte hon på en svår knäskada. Men Mattsson kom tillbaka och tog ett brons med bragdstämpel i Brasilien.

För ett år sedan testade hon ett annorlunda äventyr när hon var med i den indiska proffsligan. Där gjorde Mattsson stor succé. Hon vann fem av sina sex matcher och hennes lag Haryana Hammers tog ett lagsilver.

Efter det tog Mattsson ett break från tävlingsbrottning och under sommaren avslöjades det att hon var gravid.

”Inte vilken vecka som helst...”

Sofia Mattsson tränade på egen hand ända fram till födseln. Den 2 november födde hon dottern My. Mattsson började träna ganska snabbt och fem veckor senare gjorde hon sin första brottningsträning mot andra tjejer sedan graviditeten.

Förra veckan var hon med på ett landslagsläger i Helsingborg och nu kommer beskedet att Sofia Mattsson gör tävlingscomeback på SM i Stockholm till helgen (den 2 och 3 februari).

”Söndag och batterierna är laddade för en ny vecka. Men inte vilken vecka som helst. Tanken är att jag och mitt fighting face ska inta mattan igen till helgen. Det är nämligen dags för SM i brottning”, skrev Mattsson sent på söndagskvällen på sitt Instagramkonto.

ARTIKELN HANDLAR OM