De Vet Du-stjärnorna aktuella för spel i ligan

Foto: Magnus Sandberg
Fredrik Thernell "DJ-Hunk", Johan Gunterberg, Christopher Martland och Tor Wallin är aktuella för Melodifestivalen – två av gruppens deltagare kan dessutom förstärka Umeå i basketligan.
SPORTBLADET

Det råder skadekris i Umeå BSKT.
Nu kan De Vet Du-stjärnorna Johan Gunterberg och Christopher Martland flygas in för att förstärka laget mot Södertälje Kings.
– Det finns en anledning till att vi inte har officially retired, säger Gunterberg till Sportbladet.

Expressen var först med att berätta att Johan Gunterberg och Christopher Martland från musikgruppen De Vet Du är aktuella för spel i basketligan och Umeå BSKT.
Ligaåttan har stora skadeproblem och licensierar nu Gunterberg och Martland i hopp om att de ska kunna hjälpa laget.
– De har varit aktuella i flera år. Nu är det lite nödrop med så många skadade och jag har pratat med dem om de vill hoppa in och försöka hjälpa till. Nu får vi se. De har så mycket andra grejer med Melodifestivalen och dem som artister. Men de kan dyka upp och spela med oss när som helst, säger Umeås sportchef Luca Romano.

Foto: Bildbyrån
Umeå dras med stora skadeproblem.

”Måste ha ett blixtinkallat private jet”

Romano var Gunterberg och Martlands agent under tiden de var proffs i Italien. De Vet Du-stjärnorna la ner basketkarriären 2011 för att satsa på musiken.
Men nu kan de alltså göra comeback – och det kan bli redan mot Södertälje Kings i morgon.

– Vi är sugna, men det är svårt att få till det. Vi har ett gig i Åre dagen efter så vi måste ha ett blixtinkallat private jet för att rädda matchen. Luca har varit efter oss ganska länge och det är en kul grej att vi får spela och visa vad vi kan. Vi försöker få till det, säger Gunterberg och fortsätter:
– Det finns en anledning till att vi inte har officially retired. Vi spelar dunkboll och sådär så formen är där.
Det blir inga problem att hoppa rakt in i ligan alltså?
– Det tror jag inte. Vi är båda rätt bra på att skjuta och skyttar finns det alltid plats för. Det är schemat som måste till för att få ihop det. Men om det inte händer nu så är det stor sannolikhet att det händer senare under säsongen.
Och då blir det dunkar, eller är det bara på låga korgar?

– Ja, för fan. Jag dunkar rätt bra på höga också. Jag vill inte säga för mycket om man drar den i klykan. Men jag hade definitivt gått för det om jag fick ett läge. Det är alltid kul att ställa upp för basketen, det är det bästa vi vet.
Gunterberg hade även ett finger med i spelet när Rudy Mbemba värvades till Umeå i början av december. Men Mbemba är nu en av spelarna på Umeås skadelista så han missar matchen mot Södertälje Kings.

Skadan är inte lika illa som först befarades, men det är oklart hur länge stjärnan blir borta.

ARTIKELN HANDLAR OM