UFC-fighter kom ut som bisexuell

Det blev inte på sättet han ville.

Men nu har UFC-fightern Jeff Molina kommit ut som bisexuell.

Chansen att göra det när jag var redo togs ifrån mig”, skriver han på Twitter.

En video spreds på UFC-fightern Jeff Molina, 25, tillsammans med en man, vilket fick honom att komma ut som bisexuell – på ett sätt han inte tänkt sig. I ett inlägg på Twitter lättade Molina sitt hjärta.

Det var inte på det här sättet jag ville göra det, men chansen att göra det när jag var redo togs ifrån mig. Jag har försökt hålla mitt dejtingliv privat från sociala medier, och jag har dejtat kvinnor hela mitt liv”, skriver han och fortsätter:

”Jag tryckte undan känslor som jag hade under hela gymnasiet när jag var med i brottningslaget, under hela college då jag ägnade mig åt MMA, och till och med efter att ha uppnått drömmen att komma in i UFC”.

Jeff Molina kommer ut som bisexuell.
Jeff Molina kommer ut som bisexuell.

Rädd för vännerna

Amerikanen menar att han var rädd för vad folk inom sporten skulle tycka, och att det kunde påverka hur han behandlades.

Tanken på att mina kompisar, lagkamrater och folk jag ser upp till skulle se annorlunda på mig eller behandla mig annorlunda för något jag inte kan kontrollera var något jag inte kunde förstå."

UFC-fightern Jeff Molina
UFC-fightern Jeff Molina

Enligt TMZ är han den första manliga fightern som är öppen HBTQ-person. Planen var att komma ut efter karriären, för att slippa spekulationer om hans privatliv.

Jag ville bli erkänd för mina färdigheter och det jag dedikerat de elva senaste åren av mitt liv till. Inte som ”den bisexuelle UFC-fightern” som säkert skulle översättas till ”den homosexuelle UFC-fightern”.

Blåsväder tidigare

Molina hamnade i blåsväder och kritiserades förra sommaren när han bar regnbågsfärgade shorts i matchen mot Zhalgas Zhumagulov, i samband med Pride-månaden.

Sedan han inledde UFC-karriären 2017 har det blivit elva segrar på 13 matcher. I nuläget är han avstängd, då han misstänks ha en roll i en bettingskandal.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN