Norska hånet: ”De är i för dålig form”

I Sverige är åkarna frustrerade över att än en gång tappat flera sekunder på grund av dåliga skidor.

I Norge strålar stjärnorna Kläbo och Iversen igen efter några struliga veckor och Emil Iversen tror inte att skidorna det enda problemet Sverige har.

– Det är bara att erkänna att de är i för dålig form allihop.

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen trivs verkligen i solskenet utanför den norska vallabussen som nu har rullat in i Trondheim. Båda har haft det struligt de senaste veckorna men tog sig upp på pallen i långloppet på Iversens hemmaplan i Meråker.

Och de lider, åtminstone lite, med svenskarna.

– Jag tycker det är lite synd när du ser att de bommar på skidorna. Burman var framme och drog länge men fick släppa när vi började åka utför. På damsidan var det trist med Ebba som helt klar inte hängde med neråt, men så är det. Det är mycket som ska klaffa, säger Kläbo. 

”Kan inte bara skylla på vallarna”

En bit bort så testar de svenska åkarna skidor och berättar om krismötet de haft med vallateamet efter ännu ett vallafiasko

– Alla vi norrmän hade gärna haft med en svensk eller två där uppe, men så är det inte och det är bara att erkänna att de är i för dålig form allihop. De kan inte bara skylla på vallarna för det är inte bara det, säger Iversen.

Den norska stjärnan har haft en tung period sedan han tvingades bryta Tour de Ski och efter loppet i Meråker erkände han att han inte vet vad det är som har varit galet.

”Det är lite skrämmande”

Något Iversen däremot fått veta är hur de svenska åkarna känner sig.

För trots att han varit en av de sämsta norrmännen i Ski Tour så har hans placering varit ungefär densamma som de bästa svenskarna.

– Det är lite speciellt att känna att ingenting fungerar, att man gör det ena dåliga loppet efter det andra och ändå är man lika bra som de bästa svenskarna. Det är lite skrämmande, säger han och fortsätter:  

– Jag kan ju trösta mig med att jag hade några bra lopp före jul men för de som inte har haft det är det tungt. Mitt tips är att inte ge upp. Träna. Bygg sten för sten och tro på sig själva så kanske det kan gå. Men de måste göra ett bättre jobb. Det är det inget tvivel om. Det tror jag att de också känner. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.