Handboll

Psykspelet inför avgörande finalen

”Har sin Mourinho-taktik”

Av: 

Johan Flinck

SPORTBLADET

Psykspelet inför den avgörande SM-finalen inleddes direkt efter förra matchen.

– Alingsås känns jävligt trötta, säger Sävehofs Andreas Stockenberg.

– Han har sin Mourinho-taktik där han försöker få oss ur balans, svarar Alingsås Andreas Berg.

Redan direkt efter segern i den fjärde finalmatchen inledde Sävehofs tränare Andreas Stockenberg sin psykologiska krigföring mot Alingsås inför den helt avgörande matchen i kväll.

– De börjar se trötta ut nu, Barud och Teern. Vi går runt på fler gubbar. Det har varit taktiken. Jag visste att det skulle gå till fem matcher, sa ”Stocken” till Sportbladet.

– Känslan är att vi kommer att tugga ner dem till slut. De känns frustrerade och jävligt trötta. Johan Nilsson satt ju och hulkade inför förlängningen. Jag tycker att vi varit det bästa laget i båda matcherna i Estrad. De var bättre i match två, då var de överlägsna men vi gick in oödmjuka till den matchen, säger Stockenberg och växlar upp:

– Ska de vinna mot oss ska de fan få döda oss. Det känns som att ingenting ska stoppa oss.

”Bästa är att skita i honom”

Men han lägger över favorittrycket på Alingsås.

– De är jättefavoriter. De spelar ju hemma.

Inför kvällens avgörande svarar nu två av Alingsås profiler.

– Vi har spelat nästan lika många matcher som Sävehof. Varför skulle vi vara tröttare? Plus att när man springer in i Estrad är det omöjligt att vara trött. Det finns inget i det där, säger Johan Nilsson, lagkaptenen som lägger av efter kvällens match.

Om Stockenbergs utspel:

– Vi vet hur han är. Jag har haft honom under två säsonger här i Alingsås. Han håller bara på så för att få den bekräftelse och tändning han behöver. Han gillar att folk blir arga på honom så det bästa är att bara skita i honom. Han får hålla på hur mycket han vill. Men han sätter handbollen på kartan så man har väl honom lite att tacka för ändå.

”Vi bryr oss inte”

Andreas Berg:

– Stockenberg har sin Mourinho-taktik där han försöker få allt fokus på sig och försöker få oss ur balans. Vi bryr oss inte om det. Det är gammalt. Det är mest bara roligt. Han får hålla på hur mycket han vill, säger kantspelaren.

Vilka är favoriter då?

– Det finns inga favoriter. Det är väldigt små marginaler som avgör, säger Nilsson.

– Jag tycker att vi borde vinna, säger Berg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Avslöjar: Handbollen inför granskningsnämnd

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll

Handbollsligan

IK Sävehof

Andreas Stockenberg

Alingsås HK