Miljonregn för Ymer: ”Det är en fin check”

avMakoto Asahara, TT

Foto: Juergen Hasenkopf/REX / REX

Mikael Ymer vann sin allra första match i en grand slam-turnering.

Den 20-årige tennistalangen slog en annan kvalspelare, slovenen Blaz Rola, i tre raka set, 6–0, 6–3, 7–6 (7–5), på gruset i Franska mästerskapen.

”En fantastisk känsla”, skriver han till Sportbladet

Ymer vann relativt enkelt de två första seten. Det tredje blev desto mer dramatiskt och tog nästan en timme. Då bröt Rola svensken för första gången och ledde med 3–1. Ymer kom tillbaka, vann fyra raka game, innan Rola åter igen bröt Ymer och såg till ta matchen till tiebreak. Där avgjorde Ymer med ett serveess.

”Väldigt glad att vinna matchen. Det var inte lätt och jag var väldigt fokuserad vilket hjälpte mig att avgöra”, skriver han till Sportbladet.

Hur det känns att spela i sin första grandslam?

”En fantastisk känsla. Jag har jobbat hårt för att ta mig hit och tävla på den här nivån”.

Miljoner in

Segern i första omgången, och avancemanget till den andra, ger motsvarande 930 000 kronor före skatt. Till det ska läggas ytterligare ungefär en miljon kronor som kvalsegrarna och avancemanget till huvudturneringen gett.

– Det är klart det är en fin check som kommer. Men helt ärligt... Fram till att du tog upp det nu har jag inte tänkt på det utan det är något som kommer med (framgången), säger Ymer till TT.

Zverev härnäst

I andra omgången väntar tyske världsfemman Alexander Zverev som besegrade 56-rankade australiern John Millman i en tuff inledande omgång.

Zverev hade ledningen med 2–0 i set, men Millman utjämnade till 2–2 och tog matchen till skiljeset. Där var Zverev starkast och vann till slut med setsiffrorna 7–6 (7–4), 6–3, 2–6, 6–7 (5–7), 6–3.

– Jag är bara glad över att vara vidare, säger Zverev i segerintervjun i Paris.

Även Johanna Larsson och Rebecca Peterson är vidare till andra omgången.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis