”Ska fokusera på att vinna”

avMakoto Asahara

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Skurus Rebecca Nilsson.

0–2 i matcher.

Det kommer krävas något alldeles extra från Skuru i dag, och i ytterligare två matcher, om de ska bli kvitt Sävehofspöket och nå sitt första SM-guld sedan 2005.

– Vi tar en match i taget, det blir lite övermäktigt att tänka att vi måste vinna tre matcher i rad, säger målvakten Rebecca Nilsson inför final nummer tre.

Sedan finalförlusten mot Sävehof 2014 har det varit just Sävehof som stått emellan Skuru och ett SM-guld varenda år.

Antingen i ytterligare finaler (2015 och 2016) eller som under de två senaste åren – i semifinaler.

Nu när Skuru åter ställs mot Sävehof i en SM-final – så är man i brygga.

Inför den tredje av potentiellt fem SM-finaler så är Sävehof fastklistrade i förarsätet efter att ha införskaffat sig ett 2–0-övertag i matcher.

Hemmamatchen i Nacka under söndagen blir med andra ord den första av tre måstematcher för Skuru.

– Vi ska fokusera på att vinna på söndag. Jag är övertygad om att vi lyckas med det om vi sätter vårt spel. Men vi har satt oss själva i ett väldigt tufft läge och Sävehof har gjort det superbra. Vi har inte gett upp, vi ska ut och köra, säger 21-åriga Skurumålvakten Rebecca Nilsson till Svenska handbollsförbundet.

”Allt fokus på söndag”

I Sävehoflägret har man dock tre matchbollar. Om man utnyttjar den första så har bland annat trotjänaren Johanna Ahlm, som slutar efter säsongen, gjort sin sista hemmamatch i Partillehallen.

Likaså viktiga Olivia Mellegård.

Den 23-åriga vänstersexan är klar för en flytt till Köpenhamn efter säsongen.

– Så kan det vara och det var därför jag tänkte att jag skulle njuta lite extra. Nu kommer allt fokus att ligga på söndag och det är den viktigaste matchen för oss men det har varit i tankarna och därför ville jag ta vara på det, sa Mellegård, som stod för sju mål, till GP efter den andra segern.

ARTIKELN HANDLAR OM