”Har haft en starkare säsong än Duplantis”

Perseus Karlströms besvikelse efter nobben

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Perseus Karlström vann världscupen och tog medalj på VM. 

Men på Idrottsgalan nobbas gångaren. 

 – Det är lite av en besvikelse, säger han. 

Perseus Karlström följde upp VM-bronset från sommarens mästerskap i Doha med att vinna den totala världscupen för en månad sedan. Trots supersäsongen fanns gångaren inte med när de nominerade till Idrottsgalan presenterades.

”Är världsetta på två distanser”

Karlström tycker själv att han borde varit nominerad till ”Årets manliga idrottare” där Daniel Ståhl, Armand Duplantis, Oskar Rozenberg Hallberg och Gustav Bergman i stället är nominerade. 

– Det är lite av en besvikelse faktiskt. Det är två andra friidrottare som blivit nominerade och jag kan inte uttrycka mig om de andra två för jag har inte koll på de sporterna. Men jag kan tycka att jag har haft en starkare säsong än Duplantis, även om han tog VM-silver. Jag har vunnit världscupen, tagit brons och slagit en mängd svenska rekord. Och jag är världsetta på två distanser så jag kan tycka att jag har bättre resultat än vad han har. Så det är tråkigt, säger Karlström.

– Det beror på hur mycket de väger ett silver mot ett brons. Daniel är ju självskriven, han har ju vunnit sin världscup och i princip vunnit varenda tävling hela året, precis som jag har gjort. Duplantis har ju bara vunnit en Diamond League och var tvåa i finalen.

Karlström hoppas nu på succé i sommarens OS och revansch på nästa års gala.

– Jag blir förhoppningsvis nominerad nästa år. Jag vill fortsätta utvecklas och bli ännu bättre och slå japanen i OS, säger han.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM