Juan Manuel Correa har flyttats till Storbritannien för vård

Bröt båda benen i F2-kraschen på Spa

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Juan Manuel Correa skadades svårt i den otäcka kraschen på Spa.

Nu har han tagit nästa steg på den svåra vägen tillbaka.

Han har flyttats till ett sjukhus i Storbritannien.

Den otäcka olyckan inträffade under F2-loppet i Belgien, fransmannen Anthoine Hubert tappade kontrollen över sin bil och körde in i däckstapeln till höger om banan. Bilen slungades tillbaka ut på körbanan och Juan Maunel Correa körde in i sin medtävlare.

Amerikanen som körde i 270 km/timmen hade ingen chans att vika undan. Kollisionen var så kraftig att Huberts bil gick i två delar, samtidigt som Correras bil slog runt. Hubert avled av de skador han ådrog sig i samband med kraschen.

Correra överlevde den svåra olyckan, men han skadades svårt. Amerikanen bröt båda benen och fick även en skada på ryggraden. På lördagskvällen opererades han under fyra timmar på ett sjukhus i Belgien och där han han sedan fått intensivvård.

Correra har flyttats till Storbritannien

Under onsdagen flyttades han till ett specialistsjukhus i Storbritannien för fortsatt vård. Enligt Juan Maunel Correas hemsida ska han nu ”fortsätta läkningsprocessen under uppsikt av specialister” och motorsport-total skriver att läkarna anser att hans hälsotillstånd är ”oförändrat och stabilt”.

Planen är att Correra ska återvända hem till USA för sin rehabilitering.

I helgen fortsätter supportklassen Formel 2 med två lopp i Italien, på Monza. Då kommer Correras stall, Charouz, Huberts stall Arden och även Trident att tävla med en bil var. Varken Hubet eller Correra ersätts och eftersom även Giuliano Alesi var inblandad i kollisionen har hans bil beslagtagits av den belgiska polisen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN