US Open i tennis

Utbrottet i natt – kastade racket mot domaren

Av: 

Ibraheem Alsalman

SPORTBLADET

Daniil Medvedev är tennisvärldens kanske hetaste namn just nu.

Under nattens match kastade ryssen sin racket mot domaren, slet sönder en handduk och pekade långfingret.

– Jag vann i dag på grund av alla er som buade mig. Om ni inte hade gjort det hade jag aldrig vunnit. Tack, sade Medvedev i segerintervjun efteråt.

Det var i första set som Daniil Medvedev tappade det fullständigt.

Först slet han sönder en handduk från bollkallen, kastade sin racket mot domarstolen och sedan fångade tv-bilderna honom när han pekade med långfingret. Anledningen till utbrottet var en förlorad boll.

När matchen drog igång igen möttes ryssen av burop från publiken. Något som stärkte självförtroendet, enligt 23-åringen själv.

”Hade förmodligen förlorat”

I en uppmärksammad intervju efter matchen tackar han publiken för att de buade ut honom.

– Först och främst, vad kan jag säga? Jag vill tacka alla för energin de gav mig. Det hjälpte mig att vinna. Om ni inte hade gjort så hade det varit tveksamt om jag kunde vinna – eller snarare, jag hade förmodligen förlorat. Jag var så trött och hade kramp i hela kroppen. Jag vill att när ni går och lägger er i natt tänker att jag vann på grund av er, sade Medvedev enligt New York Post och fortsatte:

– Energin ni gav mig kommer att räcka i fem matcher till. Ju mer ni gör det, desto säkrare blir jag på att vinna, tack så mycket.

Daniil Medvedev, som är rankad på en femte plats i världsrankningen, vann matchen med 3–1 i set mot spanjoren Feliciano Lopez. Han blev därmed klar för fjärde rundan i U.S. Open där han ställs mot tysken Dominik Koepfer.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Stort padelracket-test: Det är viktigt att tänka på – och de får full pott

ÄMNEN I ARTIKELN

US Open i tennis

Tennis