Svenskarna oslagbara - igen

avKarin Moberg Granström

Publicerad:
Uppdaterad:

Fyra dagar efter lagsegern i Falsterbo gör de det igen.

Ny laguppställning, samma resultat.

Sverige vinner Nations Cup i Aachen.

När svenskarna kom till start i Aachen under torsdagskvällen såg laguppställningen helt annorlunda ut än i Falsterbo. Den enda som var med från förra vinnarlaget var Peder Fredricson, och den här gången var det på en annan häst. 

Ingen drömstart för Fredricson

Men för Fredricson blev det ingen drömstart i den första rundan. Tillsammans med Christian K fick han med sig 13 fel i mål och hans resultat blev det som ströks. 

Bättre gick det för övriga lagkamrater. Henrik von Eckermann och Evelina Tovek red båda felfritt medan Angelie von Essen hade fyra fel. 

Och det var jämnt efter första rundan. Fem av åtta lag hade med sig fyra fel till den andra omgången. 

Von Eckermann dubbelnolla

Här gick det betydligt bättre för Fredricson som levererade en felfri ritt för laget. Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou fick till en felfri runda även här och visade varför de rankas som världens bästa ekipage just nu. 

Även von Essen var felfri, vilket gjorde att Toveks fyra fel inte spelade någon roll. Laget var därmed felfritt i andra rundan, vilket inget av de andra lagen lyckades med.

Sverige kammade hem segern framför Tyskland som kom tvåa och Frankrike som kom trea. Det här var den första vinsten för Sverige i Aachen på 90 år

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM