Förutsåg olyckan – nu stryks avsnittet

Skaparen bakom ”Legends of Chamberlain Heights”: Vi gick för långt

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Tv-kanalen Comedy Central har strukit ett avsnitt av humorserien ”Legends of Chamberlain Heights” där Kobe Bryant dör i en helikopterkrasch.

På sociala medier tar skaparen Josia Johnson på sig ansvaret för övertrampet och ber offrens familjer om ursäkt.

I avsnittet av den tecknade humorserien ”Legends of Chamberlain Heights” från 2016 kraschar Kobe Bryant med sin helikopter. Basketlegendaren kravlar sedan ut ur fönstret på farkosten med två pokaler i händerna varpå han ombeds att ”passa” pokalerna till seriens huvudpersoner så att de kan hjälpa honom ut.

Foto: Rick Bowmer / TT

Bryant vägrar ”passa” varpå helikoptern sprängs.

”Dåligt omdöme”

Efter att Kobe Bryant dog i en helikopter-olycka på söndagen bad seriens skapare Josia Johnson tv-kanalen att omedelbart ta bort avsnittet.

”Jag tar på mig det det fulla ansvaret för det här dåliga omdömet och skickar mina kondoleanser till offrens familjer i den här djupa tragedin”, skriver Johnson på Twitter. ”Tanken var att belysa Kobes rykte som en som aldrig passar, och i vårt försök att göra det gick vi för långt”.

På seriens eget Twitter-konto ber skaparna också allmänheten att av respekt för offrens familjer sluta dela klippet i sociala medier.

”Legends of Chamberlain Heights” sändes i två säsonger på Comedy Central.

Foto: Mark J. Terrill / TT
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NBA

Basket