Niskanen krossade norrmännen

avAnna Rydén, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

RUKA/STOCKHOLM. Det blev ingen norsk trippel.

Iivo Niskanen vann världscuppremiären på hemmaplan i Ruka – och firade rejält.

Det var, som så ofta, mycket Norge på herrarnas 15 kilometer klassiskt. Johannes Hösflot Kläbo, Emil Iversen och Didrik Tönseth låg länge i topp, men då hade Iivo Niskanen fortfarande inte gått i mål.

Finländaren åkte stark loppet igenom och gick i mål 13 sekunder före Kläbo. Sedan firade han med att slå sig för bröstet och göra flera segergester mot hemmapubliken i Ruka.
– Det är en galet bra känsla. Jag tror det var fler här än någonsin, säger en nöjd Niskanen till Sportbladet efter segern.

Halfvarsson bäste svensk på en tolfteplats.

”Blev trött”

Calle Halfvarsson blev bästa svenska på en tolfteplats, en minut och åtta sekunder efter Niskanen. Mest av svenskarna imponerade Johan Häggström som slutade på 18:e plats.

– Jag gav det en chans. Jag ville vara med från start, sedan höll det inte riktigt hela vägen. Jag kände att jag blev ganska trött på andra varvet och sedan kändes det inte riktigt som att jag återhämtade mig, säger Halfvarsson och fortsätter:

–  Det är ingen topplacering, men jag är relativt bra med i touren och det är i morgon det ska avgöras. Jag hoppas få en bra grupp att gå med.

Kläbo, som vann sprinten i går, har nu ett jätteläge att ta hem touren inför morgondagens avslutade jaktstart.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM