Bekräftat: Tar över som förbundskapten

Jörgen Persson.
Jörgen Persson.

Få kan matcha hans meriter som spelare.

Och som tränare tog han i fjol Mattias Falck till ett sensationellt VM-silver.

Nu tar Jörgen Persson över som förbundskapten för svenska herrlandslaget.

Redan för en månad sedan kunde Sportbladet avslöja att legendaren skulle ta klivet upp från assisterande till att bli förbundskapten.

I dag bekräftas nyheten.

– Vi har många intressanta mästerskap framöver där jag tror att vi har bra chans att utmana Tyskland som de senaste åren varit en tuff nöt för oss att knäcka. Vi siktar alltid på medalj och kan vi besegra tyskarna kan det räcka riktigt långt. Ett lite mer långsiktigt mål att givetvis att försöka utmana Kina igen men då krävs det enligt mig två saker, det ena är att arbeta med en långsiktig plan och det andra är att vi själva måste tro det är möjligt, säger Jörgen Persson i ett pressmeddelande.

Stort nätverk

Därmed kliver nuvarande förbundskapten Peter Blomquist över i en ny roll med fokus på talangutveckling. Perssons kontrakt varar över EM 2022.

– Det känns väldigt bra att vi knutit upp Jörgen Persson till vår framtida landslagsorganisation som nu börjar ta form i sin helhet. Att ha en kapten med stor erfarenhet från de riktigt skarpa situationerna är naturligtvis värdefullt och skapar såväl förtroende som trygghet hos våra spelare. Dessutom har Jörgen ett mervärde för svensk bordtennis då han har ett väldigt stort nätverk som vi hoppas kunna dra fördel av i vårt arbete med framtida samarbetspartners, säger Thomas Buza, förbundschef i Svenska Bordtennisförbundet.

Persson har efter sin karriär, som bland annat innehöll fem VM-guld och 10 EM-guld, stannat kvar inom bordtennisen och har även engagemang inom internationella förbundet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN