Slår tillbaka mot uppgifterna: ”Upprörande”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

SVT:s uppgifter om att damtränarna Magnus Ingesson och Stefan Thomson snart får lämna skidlandslaget upprör förbundet.

– Det finns inga belägg för det där. Otroligt tråkigt. Det handlar om två människor som består av kött och blod och har känslor de också, säger längdchefen Daniel Fåhraeus.

SVT hänvisar till en källa med god insyn i svenska skidförbundet när de rapporterar att det bara är en tidsfråga innan damtränarna Magnus Ingesson och Stefan Thomson får lämna sina tjänster på grund av missnöje och splittring inom damlaget.

Nya längdchefen Daniel Fåhraeus menar att det inte stämmer och har ledsnat på alla uppgifter som sipprar ut i media.

– Jag tycker att det är upprörande att en källa som beskrivs har stor insyn kommer med uppgifter som inte stämmer. Det är jättetråkigt och jag förstår inte varför det händer. Låt oss göra vårt jobb, säger han.

Varför tror du att en källa med god insyn säger detta då?

– Ingen aning, men det verkar inte vara med god avsikt. Jag vill inte spekulera för då gör jag själv det som jag inte vill att andra ska göra, utan jag tycker bara det är extremt tråkigt.

Längdchefen Daniel Fåhraeus
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Längdchefen Daniel Fåhraeus

”De vill fortsätta”

En landslagschef ska presenteras inom kort och innan den är på plats går det inte att säga hur framtiden för tränarduon ser ut menar Fåhraeus.

Först då kommer man sätta en målbild och diskutera vilka som är lämpligast att leda landslaget framåt.

Har du pratat med Thomson och Ingesson? Vill de fortsätta?

– Jag har inte pratat med dem om det. Men jag har inte fått någon annan uppfattning tidigare när vi pratat om det. Min uppfattning är att de vill fortsätta.

Det pågår just nu ett utvärderingsarbete bland åkarna. Fåhraeus har själv pratat med samtliga damåkare och flera herråkare om vad som varit bra och dåligt den gångna säsongen. Han har fått in både ris och ros.

– Det är svårt att få x antal individer att vara 100 procent nöjda hela tiden. Jag tror att det är väldigt svårt. Jag tror att det är otroligt viktigt att ha samtal och kommunicera mycket och jag hoppas att det bidrar till att det blir så bra som möjligt.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Charlotte Kalla och tränaren Magnus Ingesson.

Vågar inte säga när

Längdchefen sa till Sportbladet tidigare under måndagen att målbilden var att en ny landslagschef skulle vara klar under dagen. Men så är inte fallet.

– Tyvärr, jag gillar att nå mål men den här gången gör jag inte det.

Kan det presenteras någon imorgon istället eller ännu längre fram till och med?

– Imorgon är det 1 april. Jag vet i sjutton om det är smart. Jag vet inte om man vågar. Men det är inte klart än så jag vet inte. Jag vågar inte säga när.

Sportbladet har sökt Magnus Ingesson och Stefan Thomson.

Publicerad:

LÄS VIDARE