”Jag räknar definitivt med mildare straff”

SPORTBLADET

Pixbos Linus Henriksson fick i går sin dom på åtta matchers avstängning efter slaget i ansiktet på Växjös Christopher Holmér.

Nu har klubben överklagat beslutet och Henriksson själv räknar med att straffet kommer justeras.

– Jag räknar definitivt med ett mildare straff, säger han till Sportbladet.

Det var i söndags i mötet mellan Växjö och Pixbo som Linus Henriksson, 28, fick upp klubban i ansiktet på hemmalagets Christopher Holmér.

Smällen tog rakt över munnen och Växjöspelaren föll ner på planen.

I går fick Henriksson domen att han kommer stängas av åtta matcher för tilltaget. Något som innebär att han blir avstängd till den 18 november och missar åtta matcher.

Förvånad över beslutet

I dag meddelar SSL-klubben att de överklagar beslutet.

– Efter att preliminärt studerat de videoupptagningar som finns av incidenten är vår analys att Juridiska Nämnden fattat ett felaktigt beslut där vi inte kan se att de tagit hänsyn till all fakta. Pixbo Wallenstam Innebandys styrelse har beslutat sig för att tillsammans med Linus överklaga beslutet, säger Kalevi Pessi, elitsansvarig i Pixbo Wallenstams styrelse i ett pressmeddelande.

Huvudpersonen själv har hela tiden hävdat att slaget på Holmér var en ren och skär olyckshändelse. När Sportbladet når honom under fredagseftermiddagen är han förstås nedstämd över domen.

– Det är naturligtvis jobbigt och inte riktigt vad jag räknat med heller. Åtta matcher blir det väl, vilket innebär att jag missar ungefär 25 procent av säsongen. Det är så klart väldigt olyckligt om det blir så. Jag har aldrig varit med om något sånt här och aldrig varit nära att bli avstängd.

Klubben har överklagat

Hur har den senaste veckan varit för dig?

– Det har naturligtvis varit jobbigt i och med att jag haft bilden klar för mig och vet själv vad som hänt och hur det gått till. Men jag har hållit huvudet någorlunda högt och kunnat gå vidare helt okej. Även om man hört mycket vad som skrivits i media och så där.

Hur har stödet varit från klubben och laget?

– Kanonbra både från klubbens sida, lagets och familjen förstås. Det hjälper förstås jättemycket.

Du och klubben har överklagat beslutet nu. Hur kom ni fram till det?

– Vi har ju diskuterat det sedan domen kom var väl ganska eniga om att vi skulle göra en överklagan.

”Inga hard feelings”

I domen framgick det att den juridiska nämnden inte var helt eniga i beslutet. En av de fem personerna i nämnden ansåg att tre matcher hade varit tillräckligt. Nu räknar Henriksson själv med att överklagan kommer vara till hans fördel.

– Jag räknar definitivt med ett mildare straff. De (Juridiska Nämnden) var ju inte eniga i beslutet från första början så jag håller tummarna.

Vad tycker du det borde bli för straff?

– Ingenting. Jag upplever allt som en olyckshändelse.

Har du pratat med Christopher Holmér?

– Ja det var egentligen direkt efteråt men han hade inte möjlighet att prata sent på kvällen när allt uppdagades. Så jag pratade med honom direkt på måndagsmorgonen. Det var inga hard feelings mellan oss och han sa det till mig att han förstod det var en olycka och att det är sånt som händer.

ARTIKELN HANDLAR OM