Rendulic toksågar Örebro och svensk hockey

Borna Rendulic.
Borna Rendulic.

Det blev bara ett år i SHL och Örebro för Borna Rendulic, 29, som nu lämnar klubben.

Då passar kroaten på att gå till attack – mot allt.

– Jag gillar inte svensk hockey, säger han till Nerikes Allehanda.

Tidigare i veckan blev det klart att kroaten Borna Rendulic bryter kontraktet och lämnar Örebro efter bara en säsong. Ny klubbadress blir istället tyska Adler Mannheim.

Nyheten kom något oväntat då den 29-årige forwarden trots allt svarade för 38 poäng och blev delad poängligavinnare i laget tillsammans med Robin Kovacs.

När allt nu är klart tar Rendulic bladet ur munnen. Han är egentligen förbannad på allt och alla.

”SHL – bästa ligan jag spelat i”

I en intervju med Nerikes Allehanda berättar kroaten att han känt sig baktalad av klubbledningen i Örebro. På omvägar fick han nämligen höra att ÖHK inte var nöjda med honom. En månad senare konfronterade Rendulic själv klubbledningen och då ville de behålla honom. Därefter ska det ha skurit sig mellan parterna.

– Om de tycker att mitt spel suger – säg det till mig! Jag är ingen liten pojke, jag tål kritik ansikte mot ansikte. Men jag blir besviken om det inte är raka rör. Jag har förstått att man i Sverige inte säger vad man tycker, att man helst undviker konflikter. Jag är inte sådan, jag säger ifrån om jag tycker att något är fel, och är beredd att ta rak kritik. Och jag vill verkligen att fansen i Örebro ska veta hur jag ser på vad som hände, säger han till tidningen.

I nästa andetag berättar forwarden att svensk hockey inte är något för honom.

– Ja, alltså, jag gillar inte svensk hockey. Då pratar jag om bedömningar, hur reglerna tolkas. SHL är en väldigt bra liga, den bästa jag spelat i. Det finns så många unga killar med hur mycket talang som helst. Men jag gillar inte spelsättet, det är bara "skate, skate, skate". Allt handlar om att åka skridskor hela tiden, om hög press och backcheck. Spelarna har så mycket mer i sig, säger han.

Tog till sig av kritiken

Örebros general manager Stefan Bengtzén svarar på kritiken till NA och medger att det fanns viss kritik mot kroaten under en period, men att de hela tiden hade en bra dialog med spelaren och såg fram emot nästa säsong.

– Jag är inte intresserad av någon pajkastning. Men vad det gäller det rent hockeymässiga så finns det anledning att ge några kommentarer. Vi var i det läget inte nöjda med hur Borna presterat, hans roll i laget, och det var vi tydliga med. Efter att vi tagit upp det så blev det också mycket bättre, och helt ärligt så var vi väldigt glada att han tycktes ha tagit till sig av kritiken, säger han.

När Rendulics agent ville bryta kontraktet blev Bengtzén överraskad.

– Hans agent hörde plötsligt av sig i veckan och sa att Borna ville lämna. Vi vill inte tvinga någon som inte vill vara här att stanna, vilket vi kunnat göra, men det tjänar ingen på. Så vi kom fram till en lösning där Borna blev fri att gå.

Sportbladet har varit i kontakt med Borna Rendulic, som inte vill utveckla kritiken vidare. Han anser att citaten från NA är överdrivna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.