Skrek ut besvikelsen efter finalmissen

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:

Sara Hector var på väg att slå ut favoriten Petra Vlhova i parallellstorslalomtävlingen i österrikiska Lech/Zürs.

Men svenskan missade finalen med en hundradel och skrek ut sin besvikelse.

På grund av coronapandemin blir det bara en parallelltävling den här säsongen. I den var det nära stor svensk succé. Sara Hector näst snabbast av alla i kvalet, som precis som resten av det svenska laget stoppades från slalompremiären i Levi efter att tränaren Christian Thouma testats positivt för covid-19, hade näst snabbaste tid i kvalet.

Svenskan tog sig också enkelt vidare från åttondelsfinalen.

Bästa resultatet på sex år

Trots en jättemiss i starten i det första kvartsfinalheatet mot norskan Thea Stjernesund knep Hector också en semifinalplats. Där väntade storstjärnan Petra Vlhova som vann båda helgens slalomtävlingar.

Hector var elva hundradelar snabbare en slovakiskan i det första åket, men i det andra föll svenskan med minsta möjliga marginal. Bara en hundradel skiljde Hector från en finalplats och det gick inte att ta miste på besvikelsen hos svenskan som först trodde att hon vunnit heatet.

I matchen om en tredjeplats ställdes Hector mot Lara Gut-Behrami, som hade snabbaste tid av alla i kvalet, och där blev schweiziskan för svår. Fjärdeplatsen är dock Hectors bästa i världscupen på sex år.

Vlhova vann tävlingen före Paula Moltzan.

Publicerad: