Skid-VM

De får chansen för Sverige i skiathlon

Av: 

Andreas Käck

Petra Thorén

Andreas Bardell

Anna Rydén

SPORTBLADET

OBERSTDORF. Frida Karlsson, Ebba Andersson, Charlotte Kalla och Emma Ribom.

Så ser det svenska laget ut i lördagens skiathlon, kan Sportbladet avslöja.

– Det känns som ett bra lag, säger tränare Magnus Ingesson.

Frida Karlsson och Ebba Andersson är medaljkandidater i lördagens skiathlon, där norska stjärnan Therese Johaug alltjämt får gälla som stor guldfavorit.

På fredagens träning fick Karlsson och Andersson sällskap av Charlotte Kalla, som är kvitt sina ryggproblem och helt startklar för att köra i VM – samt 23-åriga Emma Ribom.

Kvartetten var ute och testkörde inne på VM-arenan tillsammans och enligt Sportbladets uppgifter är det helt klart att de också utgör laget. Det , som offentliggjordes sedan på en pressträff.

– Ryggen känns inte alls. Redo och sugen blev man om inte annat i går med sprinttävlingarna och de framgångar som blev. Vi satt ute i korridoren och följde loppet. Det var mycket nervositet och svårt att slappna av, säger Charlotte Kalla till Sportbladet.

Charlotte Kalla på träningen.
Frida Karlsson

Johaug fruktar Ebba

I morse pekade Therese Johaug ut Ebba Andersson som sin ”starkaste” utmanare om guldet.

– I de lopp jag ska köra ser jag Ebba som den starkaste utmanaren. Hon har visat väldigt fin form på senare tid med en pallplats i Falun och bra resultat i SM. Jag tror att hon blir väldigt farlig både i morgon (skiathlon) och på 10 kilometer fristil, sa Johaug.

Hon poängterade också att hon alltjämt hyser stor respekt för Frida Karlsson, även om 21-åringens form har vacklat en aning på senare tid.

– Det ska bli spännande att se hur Frida har utvecklats den senaste tiden. Hon hade det lite tyngre i Falun, men hon kan nog hitta tillbaka till mästerskapsformen som vi såg i Seefeld i fjol. Hon är nog en av de stora favoriterna i morgon, sa Johaug.

På herrarnas tremil, som också körs i morgon lördag, utgör Jens Burman, Björn Sandström, Calle Halfvarsson och William Poromaa laget.

Emma Ribom känner på banan.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Skid-VM

LÄS VIDARE

Så ska svenska stafettlaget ställa upp för att knäcka Norge

ÄMNEN I ARTIKELN

Skid-VM

Längdskidor

Charlotte Kalla

Frida Karlsson (skidor)

Ebba Andersson