Bollnäs segrade i mästerskyttens målshow

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Patrik Nilsson är stekhet.

I Bollnäs hemmaseger mot Vetlanda blev han stor hjälte med sina fyra mål.

– Han ser rapp ut, och sugen, säger lagkamraten Per Hellmyrs.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Elitbandyns bäste svenske målskytt Patrik Nilsson gjorde elva mål på sina tolv inledande matcher den här säsongen. Därefter har han exploderat.

Efter fyra nya mål i 7–3-segern mot Vetlanda har han nu fördubblat sin målskörd på Bollnäs fem senaste matcher. Trots att han lämnade planen mållös senast mot Sandviken.

– Jag känner mig i en jävla bra form, säger Patrik Nilsson i Sportbladet play i halvtid.

– Han ser rapp ut, och sugen. Det gör hela laget och kan vi spela med den här energin då är vi svårstoppade, framförallt på hemmaplan, säger lagkamraten Per Hellmyrs efter matchen i Sportbladet Play.

I slutskedet av matchen fick Bollnäs, som sista lag, säsongens första straff, men då hade Nilsson inte siktet inställt utan sköt över målet.

Tajt kring slutspelsstrecken

I och med segern fick Bollnäs två blytunga poäng i kampen om de sista slutspelsplatserna. Efter 18 matcher ligger de på en åttondeplats med tre poäng upp till Vänersborg på en kvartsfinalplats och två poäng ned till Sirius utanför slutspelet. Vetlanda har just nu den sista åttondelsfinalplatsen en poäng bakom Bollnäs.

För Vetlandas del bröts den förlustfria sviten på fyra matcher (två oavgjorda och två segrar). I en halvlek orkade de hänga med Bollnäs, men lämnade den andra halvleken mållösa.

– De var lite hetare än vad vi var. Jag tycker inte vi var riktigt nära, säger Vetlandas tvåmålsskytt Joakim Andersson i Sportbladet Play.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE