Världens bästa stannar i Mora

Anna Wijk: ”Trivs fruktansvärt bra”

1 av 2 | Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

avSimon Sjöstrand

SPORTBLADET

Världens bästa spelare tre år i rad.

Nu står det klart att Anna Wijk, 25, stannar i Kais Mora.

– Det var inte ett svårt beslut, säger stjärncentern till klubbens hemsida.

Hon har plockat poäng i 122 (!) raka seriematcher, vann poängligan och utsågs till världens bästa spelare för tredje året i rad.

Det är många som anser Anna Wijk, 25, vara svensk innebandys stora drottning.

Efter förlusten i SM-finalen mot Iksu var den stora frågan om Mora skulle få behålla sin storstjärna, och så blir alltså fallet.

”Vill utvecklas”

På söndagen meddelade klubben att 25-åringen fortsätter karriären hos guldmedaljören från 2015.

– Det var inte ett svårt beslut, jag trivs så fruktansvärt bra här. Det här är mitt lag och jag känner mycket för föreningen. Sen vill jag utvecklas vidare, det är många anledningar som gör att jag stannar men framförallt att jag trivs så bra, säger Anna Wijk till klubbens hemsida.

– Målet varje år är SM-guld, det är det största målet jag har, det är också därför jag stannar; vi spelar om medaljerna varje år. Vi har tagit oss till minst semifinal varje år sen jag kom hit, fortsätter Wijk, som därmed gör sin åttonde säsong i klubben.

”Personifierar laget”

Sportchefen Peter Wallin är förstås glad över överenskommelsen.

– Vi är jätteglada över att hon väljer att fortsätta sin fantastiska karriär i föreningen. Hon har ju varit här i sju säsonger och på något sätt personifierar hon laget med sitt spel och sin personlighet. Vi kommer att fortsätta vara bland de bästa lagen i Sverige, vi menar allvar och det visar vi bland annat med våra nyförvärv och nu med att världens bästa spelare fortsätter att spela i Kais Mora, säger Wallin.

Wijk gjorde 74 poäng på 26 matcher den gångna säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy