”Nu är vi motståndare, vi var lagkamrater först”

Tog tre raka med Luleå – nu ska Stålvant snuva sin gamla klubb på titeln: Speciellt

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

Förra säsongen blev hon MVP när Luleå tog tredje raka SM-guldet.

Nu ska Martina Stålvant leda Udominate till första guldet någonsin.

– Jag vet att vi har det som krävs, säger 27-åringen. 

För tredje året i rad står SM-guldet mellan Luleå med tre raka titlar och Umeå som aldrig har vunnit.

Men det är Udominate som är stora favoriter när slaget om Norrland drar igång. Laget gick obesegrat genom grundserien och vann 31 raka innan segersviten tog slut i semifinalserien mot Telge.

– Jag vet att vi har det som krävs, men vi måste göra jobbet och knyta ihop säcken för Luleå är bra. De struntar i att vi vunnit fem matcher mot dem. Vi kommer absolut inte att jogga hem guldet, säger Martina Stålvant.

Känner pressen

Känner ni av pressen?

– Ja, jag känner att det är lättare att vara underdog. I och med att vi har vunnit fem gånger förstår jag varför det sägs att de är underdogs, men jag säger inte det. Nu är det noll-noll och det är nu det smäller.

Stålvant har vunnit tre ­raka guld med Luleå, men gick till Udominate inför ­säsongen. Nu vill förra ­säsongens MVP föra klubben till sitt första guld.

– Det gör ont att förlora så suget att vinna finns verkligen där och jag hoppas att det suget gör att vi spelar bra och inte tvärtom och blir nervösa, säger 27-åringen.

”Jag kan dem”

Hur är det att möta ­Luleå?

– Det är speciellt för jag kan dem och vet vad spelarna gillar att göra och hur de rör sig. Jag har spelat med dem länge, speciellt, men samtidigt är jag anpassningsbar. Nu är vi motståndare, även om vi var lagkamrater först.

Den första SM-finalen i bäst av fem spelas i Umeå i kväll och Udominate tänker koppla greppet direkt.

”Tuta och köra”

– Planen är att ta det de ger oss. Det är svårt att veta förrän man är där på planen. Vi vet inte vad de kommer med, vad de har sparat och vad de ska fokusera på. Men planen är bara att tuta och köra och spela som vi kan, säger Martina Stålvant.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM