Ny vinst för Sverige – krossade Argentina

avAndreas Lillhannus

Foto: Kanal 5 och TT

Sverige har fått en perfekt start på handbolls-VM.

Premiärkrossen mot Bahrain följdes upp med en ännu större vinst mot Argentina.

– En fantastiskt rolig start för oss, säger målvakten Andreas Palicka.

Sveriges ”nya” landslag vet fortfarande inte hur det känns att förlora.

I VM-premiären inkasserades den sjätte segern på lika många matcher, då mot Bahrain, där segersiffrorna skrevs till 33–16.

På söndagseftermiddagen väntade ett större prov, mot Argentina, som förlorade sin premiär mot Danmark.

Två röda kort

Sverige inledde matchen lite svajigt, och var tidigt i ett 3–5-underläge. Då, när matchen stod och vägde, klev målvakten Andreas Palicka fram med en viktig straffräddning.

Fyra minuter, och fem raka mål för Sverige senare så var ställningen 8–5 och efter det var det aldrig spännande.

– Det kändes lite hafsigt i början, jag tappar väl in ett par bollar. Sen får vi igång vårt kontringsspel och vi trampar igenom hela matchen, säger Palicka till Kanal 5.

I halvtid var ställningen 16–11, och trots att Sverige fick två spelare utvisade (Jesper Nielsen med tre tvåor och Fredric Pettersson med ett direkt rött), så kunde Sverige dra iväg ytterligare.

Måstematch mot Danmark

Slutresultatet skrevs till slut till hela 35–17 Sverige har därmed, tillsammans med Danmark som enda lag i gruppen, två vinster och full pott.

– Jag ser det som en fantastiskt rolig start för oss. Jag är glad över karaktären, och jag sa det i förrgår med: Vi leder stort men vi fortsätter att löpa och få ut mycket. Det känns jättebra faktiskt, säger Palicka.

På måndagen, med matchstart klockan 20:45, möts de båda lagen.

– Det kommer smälla ordentligt, det kan man säga. Vi njuter nu i några minuter, sen är det fullt fokus på Danmark, säger Palicka.

ARTIKELN HANDLAR OM