Byggmark skadad – missar VM

avErik Karlsson

Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

En knäskada förstör Jens Byggmarks säsong.

Efter undersökningar i dag står det klart att slalomåkaren missar VM i februari.

– Jag har kämpat på men nu går det tyvärr inte längre så jag måste bryta säsongen, säger han i ett pressmeddelande.

Knäskador fortsätter gäcka det svenska slalomlandslaget. Maria Pietilä Holmner går en kamp mot klockan för att bli startklar till VM och nu står det klart att herrkollegan Jens Byggmark tvingas ge upp sina VM-planer efter problem med högerknät som han opererade 2013 återkommit.

”Går inte längre”

– Det har smugit sig på. Jag har ju kunnat tävla och jag har känt att jag kommit tillbaka till en toppnivå även om jag känt av knät ibland, men så i Val d’Isère fick jag en smäll och där vek jag ihop liksom. Sen blev det värre i Zagreb och Adelboden. Då kände jag att det inte var riktigt hållbart att fortsätta säsongen. Jag har kämpat på men nu går det tyvärr inte längre så jag måste bryta säsongen, säger Byggmark och fortsätter:

– Det är så klart tråkigt att missa en sådan chans. Jag älskar att åka mästerskap, men det är inte bara att missa VM som känns trist. Världscupen har varit väldigt viktig för mig och det är alltid trist att inte kunna fullfölja saker som en gett sig in i. När saker inte blir som en har tänkt sig, säger Byggmark.