Märkliga bilder på Djokovic väcker frågor

Uppdaterad 2022-07-08 | Publicerad 2022-07-07

Bilder på Novak Djokovic har väckt frågor i sociala medier.

Från åttondelsfinalen i Wimbledon syns serben inhalera från en flaska.

Nu kan det finnas en förklaring till de märkliga bilderna.

Novak Djokovic är vidare till semifinal i Wimbledon efter att ha besegrat italienaren Jannik Sinner i en rysare över fem set.

Men det är inte hans prestationer på banan som har väckt uppmärksamhet under turneringen.

PLUS: Leifby: Fullkomlig jävla hybris


Bilder från åttondelsfinalen visar hur världstrean under en paus först gestikulerar mot sin box innan han inhalerar något från en vit vattenflaska.

”Jag skulle verkligen vilja veta vad som fanns i flaskan. Det är verkar inte vara vätska, och gesterna till tränaren. Mycket märkligt”, skriver en användare till ett klipp på Twitter som fått stor spridning.

”En trolldryck”

Nu kan det finnas en förklaring till bilderna.

Enligt The Telegraph är Djokovic en av många spelare som tar kosttillskott utan att blanda dem med vatten.

– Du får egentligen inte ut något av att ta det mitt under matchen, men jag är övertygad om att det här är elektrolyter. Många spelare har börjat äta pulvret innan träning, säger en källa till tidningen.

Det här är inte första gången Djokovic trycker i sig saker som väcker frågor. Under finalen i Australian Open 2020 gjorde han samma sak.

– Vätskorna är trolldrycker som min fysioterapeut förbereder i sitt labb. Det är allt jag kan säga, svarade han journalisterna då.

På fredag spelar Djokovic semifinal i Wimbledon mot britten Cameron Norrie.

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.