SHL Svenska hockeyligan

”Att återigen får uppleva matcher är fantastiskt”

Av: 

Tomas Ros

SPORTBLADET

LEKSAND. För ett år sedan insjuknade Stefan Nyman i Covid-19 och blev frånvarande i 43 hockeyomgångar.

Nu är han tillbaka i båset och ser annorlunda på livet.

– Jag hade tur som fick hjälp annars hade jag inte klarat mig. Och att jag återigen får uppleva hockeymatcher är fantastiskt, säger Nyman, i dag tränare för Örebro.

Inför förra säsongen värvade HV71 in Stefan Nyman som backtränare och han skulle se till att Jönköpingsklubben fick ordning och reda i egen zon.

Men säsongen blev en lång mardröm, på flera sätt.

För nästan exakt ett år sedan fick 49-åringen Covid-19. Det var många i HV71 som fick det. Men till skillnad från de flesta andra blev inte Nyman frisk. Han drabbades väldigt hårt av pandemin.

– Jag var riktigt illa däran. Behövde inte läggas in. Men jag mådde väldigt, väldigt dåligt under en lång period. Hade jag inte fått en sådan bra hjälp av många människor hade jag inte klarat mig eller sett ljuset i tunneln, säger Stefan Nyman.

Omgångar gick. HV:s spel satte sig aldrig under säsongen och från sjuksängen fick Nyman se den forna storklubben sjunka i tabellen och till slut hamna i både negativt kval samt till slut bli degraderade.

– Jag försöker lägga sjukdomen bakom mig nu. Men jag har förändrats. Varje match i dag ger mig en aha-upplevelse och jag är nog mer tacksam för allt numera. Fått perspektiv på livet och är tacksam för all omsorg och omtanke jag fick under min sjukdom. Min fru gjorde ett jättejobb och många hockeyklubbar hjälpte mig. Jag är evigt glad för det fina jobb som många gjorde för mig.

Efter att HV71 degraderades valde Nyman att skriva kontrakt med Örebro och ersatte Christer Olsson som ansvarig för defensiven.

— Tänk att jag får uppleva matcher som i Leksand på lördagen igen. Vad härligt det var och jag njuter varje match som jag får uppleva på plats. Efter det som jag var med om har jag lärt mig att inte ta något för givet. Vi ska vara ödmjuka inför livet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C MORE

Stefan Nyman är tacksam över att få uppleva matcher igen.
Publisert:

LÄS VIDARE

SHL-klubbar visar intresse för Pontus Åberg

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Stefan Nyman