Oliver Solberg kraschade efter 300 meter i VM-rallyt

Oliver Solberg fick en brutal start på fredagen i finska VM-rallyt.

Redan efter 300 meter av fredagens första etapp kraschade svensken.

– Mardrömmen fortsätter, säger experten Jonas Kruse i SVT.

Oliver Solberg och hans brittiske kartläsare Elliott Edmondson kraschade våldsamt direkt efter cirka nio sekunder.

Tv-bilderna visar hur vindrutan krossas, motorhuven förstörs och hur den 20-årige värmlänningen skriker ut sin ilska efter det ödesdigra misstaget.

Båda kunde ta sig ur bilen helt oskadda och Oliver Solberg sparkade frustrerat runt i gruset.

– En rejäl smäll där bilen rullade efter att ha slagit i något hårt. Risken är att det är stora skador på bilen. Ett stort misstag av honom, säger Jonas Kruse.

Sträckan är en av de snabbaste i VM-deltävlingen, inför starten hade Oliver Solberg skrivit på sociala medier ”jag tror att vi kommer köra i maxfart flera gånger”.

– Det som absolut inte fick hända, det hände direkt. Jag tror knappt att Oliver Solberg hann peta i fyrans växel innan allt blev fel, säger Jonas Kruse.

”Otur eller dumhet”

Den tunga säsongen som tredjeförare fortsätter för Oliver Solberg och det är osäkert om han kommer att kunna göra en omstart i rallyt under lördagen.

– Jag vet inte om man kan kalla det för otur eller dumhet. Både här och i Kroatien har jag kört av vägen. I båda fallen har bakvagnen släppt. Det är svårt att förstå varför detta händer mig, säger Oliver Solberg.

Stallkamraten Ott Tänak leder rallyt efter tre sträckor i sin Hyundai.

Estländaren är fem sekunder före hemmaföraren Esapekka Lappi i en Toyota.

Överlägsne VM-ledaren och Toyota-föraren Kalle Rovanperä ligger femma.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.