Då delas Guldbollen och Diamantbollen ut

Nyfiken på att veta vem som får Guldbollen och Diamantbollen?

Nytt datum för Fotbollsåret 2021 är satt till den 27 december.

Tv-sändningen kommer att programledas av Frida Nordstrand och Anna Brolin.

De finaste priserna till årets svenska fotbollsspelare kommer att delas ut på en tv-sänd ”gala” i TV4.

Nu meddelar Svenska fotbollförbundet att tiden för sändningen ändras till den 27 december. I ett pressmeddelande berättar förbundet också vem som kommer att leda tv-sändningen.

Programledare är Frida Nordstrand och Anna Brolin.

Krönikör Simon Bank kommer att delta för att dela ut Guldbollen, Aftonbladets och Svenska fotbollförbundets pris till årets bästa manliga spelare.

– När vi ser tillbaka på 2021 kommer det att präglas av publiken som inte fick vara med, säger Simon Bank, Sportbladets krönikör och medlem av Guldbollens jury.

Under galan kommer även Diamantbollen, Sydsvenska Dagbladet och Svenska fotbollförbundets utnämning, att landa i handen på sin pristagare på damsidan.

Dessutom kommer flera landslagshjältar att hyllas och så bjuds tittarna på härliga återblickar på landslagens mästerskap i somras, med OS-silvret i Tokyo som höjdpunkt.

- Att få summera fotbollsåret är alltid en ynnest och just detta år är det förstås extra speciellt när vi alla fått återuppleva magin på nytt som uppstår i samspelet med den så saknade publiken och spelarna. Dessutom har vi fått ta del av flera enastående prestationer som ska bli en ära att få uppmärksamma, säger Anna Brolin i ett pressmeddelande.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.