SM-silver för Stina Nilsson i comebacken

Publicerad 2022-04-21

Skidskytten Stina Nilsson gjorde en oväntad comeback i längd-SM.

Det slutade med succé i sprintstafett för Stina Nilsson och silver för IFK Mora.

– Det var superkul att få gästspela på de här arenorna. Men det är ett gästspel, påpekade Stina Nilsson i Expressens sändning.

Stina Nilsson avslutade sin längkarriär för drygt två år sedan. Det beskedet var överraskande, precis som beskedet att hon skulle göra comeback.

När skidskytten, som tillhör landslaget och var uttagen till vinterns OS, fick frågan om en comeback som längdåkare av sin klubb IFK Mora, tvekade hon men valde sen att ställa upp.

Det slutade med succé. Med sin körning på första sträckan i sprintstafetten i SM höll hon IFK Mora och lagkompisen Anna Dyvik i guldläge. Men Dyvik, som varit sjuk, orkade inte stå emot när Ebba Andersson Piteå Elit kom jagandes på sista sträckan.

Men det var ett glatt lag som intervjuades av Expressen efter silvret.

– Det var verkligen en skräll, säger Anna Dyvik som varit coronasjuk.

– Jag hade sagt att det hade varit kul om vi skulle kunna vara med och kämpa om medaljerna. Att vi var med i matchen om guldet var så jäkla roligt, säger Stina Nilsson.

Skidskytten påpekade dock att detta var en engångsföreteelse.

– Det är ett gästspel. Jag är jätteglad med den idrott jag valt att jobba mot.

Ebba Andersson och Lisa Vinsa var väldigt nöjda över att ta guldet även om Stina Nilsson växlade som etta inför Anna Dyviks sista sträcka.

– Att vi skulle nå ända till guldet var en överraskning, säger Ebba Andersson vars taktik var att trötta ut sprintspecialisterna på sin sträcka.

För Sollefteås Jenny Solin och Frida Karlsson gick det tyngre. Två fall på första sträckan förstörde dagen.

– Först ramlade Jenny på första sträckan. Så jag ställde in mig på att jaga och sen höll vi på att växla över så jag fick nödbromsa och drattade på arslet. Sen var jag stum, säger Frida Karlsson i sändningen.

Sollefteå Skidor IF blev sexa till slut, bronset tog överraskande Offerdals SK med Hedda och Tilde Bångman.

På herrsidan blev det seger för IFK Umeås Eric Silfver och Simon Karlsson. Detta efter en hård fajt med Sågmyra som ställde upp med ett udda lag.

På första sträckan tonåringen och talangen Alvar Myhlback och på herrsidan tv-profilen och före detta OS-medaljören Teodor Peterson.

Följ ämnen i artikeln