Wallin åskådare: ”Vill möta Fury”

Superfajt på Wembley.

Då är Otto Wallin där som åskådare.

– Självklart hade jag velat kliva upp i ringen, men drömmen är att få möta vinnaren, säger han inför matchen mellan Tyson Fury och Dillian Whyte.

94 000 biljetter är sålda och ett nytt publikrekord väntas slås när den engelska nationalarenan ska fyllas till brädden på lördagskvällen.

Men lite flyt hade det kunnat vara Otto Wallin som fått kliva upp i ringen och ställas mot Tyson ”The Gypsy King” Fury.

Men icke.

Svensken får nöja sig med att vara där som åskådare och utsänd expert för Nent (TV10/Viaplay), som sänder matchen.

Wallin hade en fajt inbokad mot Dillian Whyte i oktober förra året där vinnaren väntades få möta mot Fury. Svensken var helt klar med sina förberedelser och var på väg att flyga från hemmet i New York till London när chockbeskedet kom – Whyte hade lämnat återbud på grund av skada.

En förklaring som Wallin än i dag ställer sig tveksam till.

– Men vad ska man göra? Det är boxning vi sysslar med och skador uppstår. Det är svårt att spekulera, men det jag vet är att det var väldigt tydligt från deras sida att det inte gick att omboka matchen och jag har fortfarande inte sett några bevis på skadan…, säger Wallin.

Pressade Fury

Han fick sin drömfajt mot Tyson Fury hösten 2019 och stod då för en storartad insats och vann hela boxningsvärldens respekt. Det blev visserligen förlust i matchen, men han lämnade Fury rejält omtöcknad och den engelske superstjärnan fick åka raka vägen till sjukhus och sy 47 stygn i ögonbrynet.

– Han brukar alltid hålla på och dansa och showa i ringen efter matcherna, men den gången fick han åka direkt till sjukhuset. Det var en väldigt tuff fajt, betydligt tuffare än han förväntade sig. Han gick en tuff fajt mot Deontay Wilder (oktober 2021) också, men ingen annan har kunnat matcha hans ”skills” som jag, säger Wallin.

Han drömmer fortfarande om en returmatch mot Fury.

– Absolut. Antingen det eller att få möta vinnaren mellan Anthony Joshua och Oleksandr Usyk. Det är VM-titeln man vill slåss om.

För att det ska bli verklighet krävs att han håller sig fortsatt relevant på den allra största scenen. Problem är att han inte gått en match på över ett år, men av allt att döma blir det en i sommar.

– Ja, det är planen. Det finns inget konkret än men vi jobbar på att få en fajt i juni.

Tyson Fury i möte
Tyson Fury i möte

”Rädd för mig”

Wallin tar en dag i taget, men hymlar inte med att det är Tyson Fury han har siktet inställt på.

– Jag vill ha en ny fajt mot honom. Han gillar att utmana mycket folk och han snackar mycket. Tyvärr nämner han aldrig mitt namn. Jag tror det har att göra med att det blev så tufft senast vi möttes. Jag vet inte om han är så sugen på att möta mig igen, haha.

Han är lite rädd för dig?

– Absolut, det tror jag. Det enda jag kan göra är att fortsätta vara aktiv, visa att jag finns och klättra på rankningen. Jag kan inte tvinga honom, säger Wallin.

I tisdags visade Tyson Fury i alla fall att han inte glömt bort att svensken existerar. Han drog nämligen upp honom i ringen på ett mediaevent inför helgens fajt.

Du finns uppenbarligen kvar i ”loopen”?

– Precis. Det var rätt oväntat att han drog upp mig där, men väldigt roligt. Vi har mycket respekt för varandra. Det är svårt att inte ha det efter den fajten vi hade…

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.