Myhrer bryter storslalomtävlingen

Foto: Gian Ehrenzeller / TT / NTB Scanpix
SPORTBLADET

ST. MORITZ. André Myhrer var långt efter i det första storslalomåket. 

Nu står svensken över andra åket. 

– Normalt sett gillar jag inte att ställa in race, men det är lite speciell situation, säger han. 

André Myhrer har dragits med ryggproblem inför VM och tvingades ställa in flera tävlingar. Han var dock med och tog ett svenskt brons i tisdags och ställde upp i storslalomen trots att tränaren Heinzpeter Platter rekommenderat Myhrer att bara köra söndagens slalom. 

Det blev inget lyckat första slalomåk för Myhrer som efter flera missar var hela 3,24 efter ledande Marcel Hirscher. 

– Jag är missnöjd såklart. Några misstag som kostade mycket tid, men åkningen var inte heller den bästa. Jag hade svårt att få tag i svängarna, det var tufft. Vi får se hur det ser ut, om det ens är värt att köra andra åket, säger han.

”Inte lönt”

En stund senare kom också beskedet: Myhrer står över det andra storslalomåket för att vila ryggen inför söndagens slalom.

– Normalt sett gillar jag inte att ställa in race. Det känns inte som att det är värt att riskera något för en 22:a plats, då kan jag lika gärna försöka få mer slalomträning i stället.  

Kände du av ryggen? 

– Jag tycker att det känns bra. Det är klart att det är med mig hela tiden, jag tänker ju på det. Men det är bra för då fokuserar jag på att hålla det i schack och inte slappna av för mycket. Jag skulle inte säga att det hindrar mig i dag, det är mer att det saknas lite storslalomträning. 

ARTIKELN HANDLAR OM