”Målet att stärka min position”

Felix Rosenqvist om Formula E 2017

Foto: Mattias Persson
Felix Rosenqvist ligger femma inför deltävling fyra. Nedan hittar du programmet för Formula E 2017.
SPORTBLADET

Felix Rosenqvist har varit snabb, men tappat poäng.
Därför tänker han ta revansch i Mexiko.
– Målet är att stärka min position i mästerskapet, säger han.

Säsongens fjärde deltävling i Formel E avgörs i Mexiko City, på samma bana som F1 kör under hösten. Rosenqvist som har tagit en pole position och en pallplats i år hade tekniska problem i det senaste loppet som avgjordes i Argentina och ligger nu femma i mästerskapet.
– Vi har fått en fin start på säsongen överlag och bilen har varit snabb på alla banor så här långt, men vi har också tappat en del poäng som vi borde ha tagit, säger Felix Rosenqvist.

–Målet i Mexiko är att stärka min position i mästerskapet igen, utan att för den sakens skull ta några onödiga risker. Vi vet att vi har ett bra paket.

Hela programmet för Formula E 2017

En av de stora svårigheterna under helgens deltävling är att Mexico City ligger 2250 meter över havet vilket medför tunnare luft som i sin tur kan ställa till problem för kylningen av bilarnas mycket avancerade batterisystem.

– Banan kommer nog att vara ganska påfrestande, inte minst på grund av den tunna luften och de höga temperaturerna, säger Rosenqvist.

FIA Formula E Championship är ett världsomspännande mästerskap för elbilar. Det avgörs i ett par av världens största metropoler , som Monaco, New York, Montreal och Berlin. Under en och samma dag avgörs vå träningar, ett kval och ett lopp, ofta handlar det om trånga stadsbanor som byggs upp enbart för Formula E och sedan plokas ner igen.

Mexikos deltävling avgörs natten till söndag, säsongen pågår till och med 30 juli. Nästa säsong startar sedan i höst. Eurosport visar nattens lopp.

ARTIKELN HANDLAR OM