VM över för Berglund – efter ljumskproblem

Foto: JIMMY WIXTRÖM

avErik Karlsson, Simon Sjöstrand

SPORTBLADET

LONDON/STOCKHOLM. VM är över för Kalle Berglund, 21.

1 500-meterslöparen slutade tredje sist i sitt semifinalheat på tiden 3.40,05 efter att länge ha varit osäker på att komma till start.

– Det är ljumsken, jag har haft ont i fyra veckor, avslöjar Kalle Berglund.

Kalle Berglunds säsong har varit en berg- och-dalbana. Efter att ha satt svenskt inomhusrekord på 1 500 meter och tagit silver på inomhus-EM i vintras skadade svensken knäet och gjorde comeback först i slutet av juni.

En comeback som följdes av en längre sjukdomsperiod som gjorde att Berglund tvivlade på att åka till VM över huvud taget.

”Var inte sugen”

Men väl där fixade han karriärens näst snabbaste tid (3.39,62) i försöken på 1 500 meter och tog sig till fredagens semifinal.

Inför semifinalen stördes han dock av problem med ljumskarna och det var länge osäkert om han ens skulle komma till start.

– Det är ljumsken, det kommer från hockeytiden. Det kan inte bli värre men det blir extra känsligt när man springer två lopp efter varandra. Men ”Tommy Tejp” gjorde lite sista minuten-behandling, berättar han.

Och sprang gjorde han till slut.

Men 3.40,05 räckte inte till final.

”Blodad tand”

– Jag åker härifrån med blodad tand, jag hade inte långt kvar till en finalplats.

Ljumskproblemen var inget han tänkte på i stridens hetta.

– När jag väl kom in i det tänkte jag inte på det. Jag har inte kunnat träna så mycket i sommar och sen har jag slitit upp det när jag väl har tränat hårt. Visst, det är tufft just nu, men ska jag summera hela insatsen så är jag ganska nöjd, säger Berglund om sitt första VM.

Finalen avgörs 21.30 på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM